У жіночому монастирі у Луцьку випікають та продають хліб

У жіночому монастирі у Луцьку випікають та продають хліб
Хліб власного виробництва

Жіночий монастир Святителя Василія Великого у своїй невеличкій пекарні крім просфор розпочав випікати хліб на заквасці. Про його смак та аромат тепло відгукуються молільники обителі та місцеві жителі, які із задоволенням його купують.

Хліб випікається в асортименті (цільнозерновий, житній, пшенично-житній) тричі на тиждень – у суботу, середу й неділю – і реалізується в крамницях монастиря: «Аліфія» та безпосередньо в монастирі на другому поверсі біля домового храму Св. Катерини в ці ж дні, – повідомляють на сторінці Волинська єпархія Православна Церква України у фейсбуці.

Як розповіла намісниця ігуменя Анастасія (Заруденець), ідея випікати хліб виникла під час карантину. Монахині почали займатися випічкою, адже то було зручніше й дешевше в карантинних умовах. Черниці також пригощали своїми виробами молільників, які допомагали монастирю. І ті не лише добре відгукувалися про виріб, а й запропонували випікати хліб для продажу.

Займається цією справою монахиня Параскева, яка вивчила тонкощі приготування хлібобулочних виробів.

Свято-Василівський жіночий монастир розміщено на території кафедрального Свято-Троїцького собору ПЦУ: м. Луцьк, просп. Волі, 2 (вхід – за собором). 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку за добу роблять близько 170 ПЛР-тестів
Наступна новина У Луцьку змінилися правила руху. Пояснюємо, як тепер їздити
Останні новини
Схожі новини