Вакцинація від коронавірусу триває майже в усіх регіонах України - МОЗ

Вакцинація від коронавірусу триває майже в усіх регіонах України - МОЗ
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Вакцинація від коронавірусної хвороби продовжується у всіх регіонах України, за винятком Донецької та Луганської областей.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, – повідомляє Міністерство охорони здоров’я України. 

«Вакцинація триває в усіх областях країни, за винятком Донецької та Луганської. Жодних нормативних, юридичних чи організаційних підстав для її припинення немає. Звісно, істотною перешкодою для вакцинації стає зменшення інфраструктури», – заявив Ігор Кузін. 

Він пояснив, що до повномасштабної війни працювало більше ніж 3,5 тисячі пунктів щеплень, 500 центрів масової вакцинації і 1400 мобільних бригад для важкодоступних груп населення.

На цей час тисяча пунктів щеплень, майже тисяча мобільних бригад і близько 350 масових центрів вакцинації закрито з міркувань безпеки та через переорієнтацію медичних працівників. Це впливає на темпи вакцинації.

Для порівняння, до 24 лютого проводили близько 100 тисяч щеплень щодня. Тепер - 50-60 тисяч за тиждень.

«Наразі використовуються дві вакцини – CoronaVac і Pfizer. Вакцин Moderna та AstraZeneca у країні немає, і найближчим часом використовуватися вони не будуть, бо в нас вистачає перших двох», – наголосив головний державний санітарний лікар. 

Ігор Кузін також додав, що наразі додатково працюють бригади, які вакцинують внутрішньо переміщених осіб та людей, які живуть у віддалених районах у західному напрямку.

До слова, попри воєнний стан, на Волині триває імунізація проти коронавірусу у звичному режимі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Фільм про Маріуполь отримав спеціальний приз на Каннському кінофестивалі
Наступна новина Вулики посеред міста. Лучанин розводить бджіл на даху багатоповерхівки
Останні новини
Схожі новини