Вчені синтезували найстрашніший звук у світі

Вчені синтезували найстрашніший звук у світі

Дослідники Університету штату Техас відтворили голос одного з найбільших динозаврів в історії Землі – тиранозавра, і назвали цей звук найстрашнішим, який їм коли-небудь доводилося чути.

Реконструкція голосу тиранозавра була заснована на звуках, які видають птахи й алігатори, найближчі родичі динозаврів, – пише Радіо.Максимум

Птахи, ймовірно, еволюціонували від групи хижих двоногих динозаврів. У свою чергу, крокодили й алігатори, як і динозаври, належать до архозаврів.

Учені використовували голос великого бугая та звуки, що видаються китайськими алігаторами, а коли вони зробили поправку на розмір тиранозавра, реконструйований на комп'ютері, рик нагадав низький гул, який сповіщав про наближення хижого динозавра в знаменитому "Парку юрського періоду".

За словами дослідників, тиранозавр навряд чи ревів подібно до сучасних хижих тварин, проте зловісні звуки він міг видавати, не розкриваючи пащі. Це низькочастотне "гарчання" можна було почути з великої відстані, що було необхідно для комунікації з іншими тиранозаврами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому Україна не отримає €600 млн від ЄС
Наступна новина Де у Луцьку знайти найтеплішу квартиру
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні