Вчені знайшли спосіб, як продовжити життя онкохворих

Вчені знайшли спосіб, як продовжити життя онкохворих

Науковці випробували нову методику, завдяки якій змогли продовжити середню тривалість життя хворих на найбільш агресивну форму пухлини мозку – мультиформну гліобластому.

Відповідне дослідження опублікували в журналі Journal of Translational Medicine, – передає 24 канал.

Нова методика змогла продовжити життя 30% пацієнтів, а небезпечні побічні ефекти спостерігалися лише у 7 випадках. За статистикою, лише 3-5% людей з гліобластомою вдається прожити понад 5 років, середня тривалість життя після виявлення цього діагнозу – понад рік.

У дослідженні взяли участь понад 300 пацієнтів з гліобластомою, всі вони до цього пройшли хірургічну операцію і подальшу хіміотерапію з використанням темозоломіду. З усіх учасників експерименту 232 людини отримали персоналізовану вакцину DCVax-L. Після того, як засіб на основі дендритних клітин (ДК), ввели у кров людини, імунна система починає атакувати пухлина.

Всього новий препарат вводили 86,4% учасникам. Люди, яким вводили вакцину, у середньому жили на 23 місяці довше, а 30% з них – 40 місяців. Окремим учасникам експерименту вдалося прожити сім років.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина До Луцька їде благодійна вистава «Оскар та Рожева Пані». ВІДЕО
Наступна новина Лучан чекає можливе здорожчання води
Останні новини
Схожі новини