Вчені з'ясували, що відчувають люди відразу після смерті

Вчені з'ясували, що відчувають люди відразу після смерті

Після смерті люди усвідомлять, що померли, і розуміють, що відбувається навкруги, заявили вчені зі Школи медицини Langone при Нью-йоркському університеті (NYU Langone School of Medicine), – повідомляє Сегодня

Лікарі визначають смерть моментом зупинки серця: кров перестає надходити до мозку, що призводить до майже миттєвого припинення його роботи. В кінцевому підсумку клітини мозку починають відмирати, але на це можуть знадобитися кілька годин після клінічної смерті, вважає керівник дослідження Сем Парніа.

Також, як повідомляється, людська свідомість не відразу відключається при припиненні серцебиття.

Люди в "першій фазі смерті" можуть все ще зберігати спроможність сприйняття. Істотним доказом цього є випадки, коли ті, хто пережив зупинку серця, змогли в деталях описати, що відбувалося навколо після клінічної смерті.

"Вони розповідають, що бачили лікарів і медсестер за роботою і чули їх повні розмови, – факти, які вони інакше не могли б знати", – зазначив Парніа.

Як заявив дослідник, ці спогади підтверджували і медики, здивовані тим, що їх пацієнти, які по суті були мертвими, пам'ятали всі деталі того, що відбувається.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З початку року на волинських підприємствах загинуло чотири людини
Наступна новина На Волині СБУ попередила контрабанду наркотичних речовин з Євросоюзу
Останні новини
Схожі новини