Вчіть іноземні мови, аби не хворіти

Вчіть іноземні мови, аби не хворіти

У людей, які говорять більш ніж двома мовами, менший ризик розвитку проблем із пам’яттю.

Особливо цей ефект помітний серед людей, які вільно говорять щонайменше чотирма мовами, – пише Живи активно.

Для них ризик зниження когнітивної активності в похилому віці в п’ять разів нижчий, ніж для людей, які володію однією або двома мовами.

А у тих, хто в поважному віці починає вивчати хоча б одну іноземну мову, ризик виникнення когнітивних порушень скорочується у чотири рази.

Отже, вчити іноземні мови – це не просто цікаво, це ще й корисно для здоров’я.

Говорити про складність чи легкість вивчення якоїсь іноземної мови можна лише суб’єктивно. Існує так поняття, як екстраполювання. Екстраполювання – несвідоме, інстинктивне перенесення на досліджувану мову форм і засобів рідної мови.

Якщо ж, наприклад, говорити про легкість вивчення англійської мови як іноземної, то причина цієї легкості полягає в тому, що, як відомо, англійська – це мова збірна, такий собі субстрат давньосаксонської, французької, латинської та грецької мов.

Тому носіям італійської, іспанської, французької, німецької, голландської, шведської, датської, норвежської легко засвоїти англійську мову, екстраполюючи на неї свою рідну лексику.

З природних мов максимально легкі для засвоєння італійська, іспанська, португальська.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Майже містика: Луцьк під час блискавки. ФОТО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 27 серпня
Останні новини
Схожі новини