Вчителька з Волині вивчила шрифт Брайля, коли дізналася, що в школу прийдуть незрячі діти

Вчителька з Волині вивчила шрифт Брайля, коли дізналася, що в школу прийдуть незрячі діти

На Волині вчителька Людмила Ясковець вивчила шрифт Брайля, коли дізналася, що в школі навчатимуться діти, які не бачать від народження.

Вчителька зізнається, що не думала, що у майже 60 років доведеться опановувати шрифт Брайля. Жінка поїхала на спеціальні курси, а потім тижнями тренувалася вдома, - йдеться у сюжеті ТСН.

10-річна Інна під диктовку вчительки записує фрази. На спеціальній карті дівчинка швиденько пальчиками знаходить міста України. До історії та географії вони навпомацки йшли 5 років, за цей час обидві опанували шестикрапку - так ще називають шрифт Брайля, а Інна навчилася друкувати на ноутбуці і спеціальній машинці для незручних і швидко читати те, що виходить з-під її рук.

Інна - одна із 7 дітей у родині, троє з них не бачать від народження. Для маленької сільської школи такі учні стали справжнім викликом. 

Вчителька і учні разом шукали методи, або навчання було найдієвішим. І за ці роки невеличка бібліотека значно поповнилася книгами для незрячих. Інна ходить до школи щодня, каже учителька і вчить ті ж предмети, що й інші діти.

Рідні вдячні вчительці, що діти вчаться у селі і завжди порад, інакше довелося б віддавати малих у спецзаклад за десятки кілометрів від села. У Інни ж є мрія - навчитися професійно грати на фортепіано. І поки родина шукає вчителя, дитина сама добирає мелодії і щодня після уроків біжить до інструменту. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Харківщині загинув Герой з Волині Олександр Сцьольний
Наступна новина Про тата нагадує бойовий кітель та прапор: спогади про загиблого Героя з Волині Володимира Карпука
Останні новини
Схожі новини