Величезний котлован без огорожі: у Луцьку почали будівництво, яке загрожує безпеці лучан

Величезний котлован без огорожі: у Луцьку почали будівництво, яке загрожує безпеці лучан

У Луцьку розпочалося будівництво торгово-офісного приміщення на пр.Відродження,  22-Б.

Небайдужі лучани звернулися до редакції «Першого» із занепокоєнням щодо проведення будівельних робіт за цією адресою. Справа в тім, що територія об’єкту не повністю загороджена, що становить небезпеку для перехожих.

Окрім того, лучани, не раз помічали, що на будівництві бавилися діти, попри те, що там викопаний котлован глибиною до 5-ти метрів. Частина металевої загорожі погано зафіксована і через вітер в будь-який час може зірватися.

Варто зазначити, що територія, де відбувається будівництво є досить людяним місцем, адже поблизу знаходиться гуртожиток ЛНТУ№2, а також поряд будівельного майданчику пролягає шлях до 18-ої школи. Чимало школярів із цікавістю заходять та «контролюють» процес виконання будівельних робіт.

«Перший» виїхав на місце будівництва та оцінив критичність ситуації. Охорони чи робітників на будівництві не було, тому на територію майбутнього торгово-офісного приміщення зайти може абсолютно кожен.

Відсутній паспорт об’єкту та цілі секції загорожі. Великий та глибокий котлован з різким спуском, на дні якого лід та будівельні матеріали. Графіті на паркані – доказ того, що об’єкт не лишився поза увагою хуліганів.

Під час огляду території, до журналіста «Першого» підійшов чоловік, який відмовився назвати себе та запевнив, що він відповідальний за це будівництво і сказав, що паркан облаштують до вечора. Чоловік був обурений, що на об’єкт уже приходили муніципали та склали штраф за паління вирубаних гілок. Детальної інформації про будівництво та замовників чоловік не надав.

У відділі державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради «Першому» надали копію декларації про виконання будівельних робіт по Відродженню 22-Б.

«Офіційних звернень щодо перевірки об’єкту до контролю не надходило. Щодо документації та дозволів на будівництво - усе в порядку», – зазначив заступник начальника держархбудконтролю Луцької міської ради Сергій Літвицький.

В департаменті муніципальної варти запевнили, що їхній інспектор найближчим часом виїде на місце забудови і якщо там дійсно немає загорожі, - випише припис.

«Незахищену частину території треба обов’язково загородити, аби дітлахи не мали можливість потрапляти на будівництво. Батьки будуть спокійні, що їхні діти будуть йти до школи, а не на будову», – заявив прес-секретар департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Ярослав Кухаренко.

Текст та фото Володимир Потрапелюк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ПортCity – великий обмін
Наступна новина Мережі водопостачання Луцька потребують термінової заміни
Останні новини
Схожі новини