Вершкове масло без вершків: що насправді продають українцям. ВІДЕО

Вершкове масло без вершків: що насправді продають українцям. ВІДЕО
Фото ілюстративне. Джерело - http://infagro.com.ua

У магазинах та на ринках України часто можна побачити вершкове масло, 200-грамова пачка якого коштує 17-25 гривень. На етикетці написано: 100% коров'ячого молока, державний стандарт. Недорого - лише 25 гривень.

Журналісти віддали на експертизу два зразки масла – вітчизняного і білоруського виробника – і дізналися, що насправді міститься у ньому.  Про це – у сюжеті ТСН.

Для виготовлення одного кілограма масла потрібно близько 22 літрів молока. На 200-грамову пачку це десь 4 літри молока. Навіть якщо брати оптову ціну – 7 гривень за літр, – то собівартість пачки масла ніяк не може бути нижчою за 28 гривень.

Порахували все молоко, що виробляється в Україні, і все масло (за ститистикою його 100 тисяч тонн щороку) і з’ясували, що на таку кількість масла молока взагалі не закуповували.

Кожна друга пачка масла в Україні – фальсифікат.

Вершкове масло – продукт, який найбільше підробляють в Україні. Вже після нього йдуть ковбаса, сир, згущене молоко. Замінники масла – пальмова олія, тваринні жири, наприклад, дешевий курячий. Та найстрашніше – гідрогенізовані, тобто трансжири. Вони дешевші за масло у кілька разів.

Значить, підроблена пачка масла – суцільний прибуток.

Тоді додають жовтий барвник, емульгатор, ароматизатор вершків. Такий продукт пахне і виглядає один в один, як вершкове масло.

Результати експертизи купленого українського і білоруського масла вразили навіть лабораторних співробітників. Виявилося, що у такому маслі молочні жири повністю відсутні. У придбаних зразках було 84 та 97% рослинних жирів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У місті на Волині асфальт кладуть під час дощу. ВІДЕО
Наступна новина Луцька «Волинь» поїхала на другий збір
Останні новини
Схожі новини