«Весь наступний тиждень буде холодний». Коли в Україні потепліє

«Весь наступний тиждень буде холодний». Коли в Україні потепліє

Погода в Україні впродовж тижня ускладниться через циклони. Очікуються значні снігопади, хуртовини та ожеледиця на дорогах, а ймовірне потепління очікується лише з 20 лютого.

Про це інформує Суспільне.

«На сьогодні і завтра (з 8 та 9 лютого, – ред.) будуть складні погодні умови через циклон, який зараз ще формується над Угорщиною і буде рухатися протягом сьогоднішнього вечора і завтрашньої доби через територію України із заходу на схід. Він зумовлюватиме складні погодні умови», – повідомили синоптики з Укргідрометцентру.

Так, за прогнозом метеорологів, на заході, півночі та центрі очікується значний сніг, пориви вітру 15-20 метрів за секунду та хуртовини. У південних і деяких центральних областях, на Прикарпатті буде дощ зі снігом. Крім цього, там спостерігатиметься налипання і ожеледь.

Читати також: Де на Волині можна перечекати негоду автомобілістам. Перелік

Синоптики прогнозують, що 10 лютого знову буде черговий циклон, але менш активний. Потім, 11 та 12 лютого в Україну прийде наступний циклон і рухатиметься із заходу на схід.

«Опади у північних і західних областях будуть переважно у вигляді снігу, а в південних, центральних і східних буде сніг із дощем, і знову ж таки пориви вітру», – зазначили метеорологи.

Температурний фон на півдні коливатиметься від плюсових до мінусових значень, на заході та півночі – переважно морозна погода з опадами у вигляді снігу, а на решті території коливання від морозів до відлиги, і знову до морозів.

На наступні вихідні, 13-14 лютого, та на початок наступного тижня знову вдарять морози на всій території України. Найхолодніше буде на заході та півночі – до -20 та нижче. У центральних областях – від -15 до -18, на півдні – від -10 до -15.

«Можливо після 20 лютого зміняться погодні умови, а поки що наступний тиждень, за сьогоднішніми розрахунками буде холодний і морозний», – заявили в Укргідрометцентрі.

Нагадаємо, в ДСНС закликали водіїв не виїжджати в дорогу найближчим часом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Люди чекають на вулиці. На Волині не працюють автостанції
Наступна новина Кому з луцьких спортсменів призначили стипендію у 2021 році. Список
Останні новини
Схожі новини