Ветерани та волонтери самотужки лагодять згорілу хату АТОвцю з Волині

Ветерани та волонтери самотужки лагодять згорілу хату АТОвцю з Волині

В селі Нова Лішня Володимир-Волинського району ветерани і волонтери допомагають лагодити хату, яку зруйнувала пожежа. Дім належить АТОвцю Сергію Карпюку.

Нині небайдужі допомагають родині звести новий дах, – пише Суспільне.

"Хлопці допомагають зараз накрити, щоб хоч не капало на голову. Я сам атовець і так, по-братськи приїхали й інші", – каже Сергій Карпюк. Чоловік додає: одразу після пожежі не вірив, що вдасться так швидко приступити до будівельних робіт, бо з палаючої хати встиг винести тільки документи.

На даху хати вже поклали нові балки, настелили дошки і встановили крокви. Один з тих, хто відгукнувся на заклик про допомогу родині погорільців – Дмитро Киричук.

Ветеран АТО живе у сусідньому селі. Чоловік розповів: за освітою інженер-будівельник, з собою покликав інших учасників війни на сході.

"Матеріально я не зможу допомогти, а от виділити час можу.Як ми на Сході один одного підтримували, так треба і тут. Люди зараз у такому скрутному становищі, але вже дивлюся потрохи посмішка з’являється на обличчі", – каже Дмитро Киричук.

Пожежа в оселі сталася 13 вересня. В будинку проживало три покоління родини, усього семеро людей, розповіла господиня Наталія Карпюк. Того дня усі були на городі. Коли помітили полум'я, з приміщення встигли винести лише документи.

Щоб допомогти на будівництві приїхав Максим Поборчий. Чоловік взяв відпустку на 10 днів зі служби в армії.У будинку жили його вагітна дружина та трирічна донька.

Поки тривають ремонтні роботи родину прихистила тітка.

Як розповіла Суспільному староста села Нова Лішня Ліана Вітичук, з бюджету Поромівської громади погорільцям виділили шість тисяч гривень. Також гроші родині зібрали односельці та небайдужі з інших сіл та міст. Родина сподівається, що до зими зможуть відновити хату і повернутися додому.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на проспекті Відродження «Фольскваген» вилетів на зупинку і збив чоловіка
Наступна новина Україна опинилася на 3 місці в Європі за щоденною смертністю від ковіду
Останні новини
Схожі новини