«Ви лукавите», – Лілія Гриневич журналістам «Аверсу»

«Ви лукавите», – Лілія Гриневич журналістам «Аверсу»
Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич

Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич заявила, що журналісти «Аверсу» лукавили, коли заявили, що школа у селі Метельне Ківерцівського району отримала лише «шість кубиків Лего».

Про це вона розповіла у понеділок, 11 березня, під час візиту до Луцька.

«Скажіть, будь ласка, чому субвенція для нової української школи розподіляється нерівномірно. Зокрема, у селі Личани Ківерцівського району школа нічого не отримала - ні парт, ні ноутбуків. А школа у селі Метельне отримала лише шість кубиків Лего. З чим це пов'язано і як взагалі можна навчатись з їхньою допомогою?» - запитали журналісти телеканалу «Аверс».

«Субвенція нова українська школа розподіляється пропорційно до кількості дітей і класів. Не могли дати одним більше, а іншим - взагалі не дати. Якщо це неправдивий факт, це несправедливо так говорити. Тому, якщо ви кажете, що там нічого немає, ви лукавите», - у відповідь зазначила Лілія Гриневич.

«Лего надала нам фундація Лего, як благодійну допомогу, тому що вона вірить у цінності нової української школи. Незважаючи на простоту, шість цеглинок - це великий дидактичний матеріал, який допомагає розвивати оперативну пам'ять, вивчати математику і навіть будову речення. Вони не для того, щоб гратись, а для того, щоб розвивати дітей», - зазначила очільниця МОНу.

«Школа, про яку ви згадували, не має початкових класів. Там лише дві дитини на індивідуальній формі навчання. Якщо є лише дві дитини, клас з партами непередбачений, але кошти на дидактичні матеріали повинні бути виділені», - резюмувала Лілія Гриневич.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Не вакцинувати дітей в 21 столітті неприпустимо», – Лілія Гриневич у Луцьку
Наступна новина З якими загрозами стикалися журналістки в Україні, - дослідження
Останні новини
Схожі новини