Вибір міжкімнатних дверей: 4 найпопулярніших матеріали, їх переваги та недоліки

Вибір міжкімнатних дверей: 4 найпопулярніших матеріали, їх переваги та недоліки

Матеріал покриття дверного полотна впливає на ціну, зовнішній вигляд та довговічність моделі. Сьогодні найбільш поширеними є такі варіанти: дерев’яний масив, шпон, ламінат та скло. Але далеко не у всіх магазинах є такий великий вибір. Якщо вас цікавлять міжкімнатні двері в Харкові та інших містах України, то є сенс звернутися до онлайн-магазину за посиланням https://albero.com.ua/kharkiv/shop/doors/category/mizhkimnatni_16. Який з перелічених матеріалів покриття краще обрати:

Дерев’яний масив

Такі двері мають переваги, з якими складно сперечатися. У складі відсутні шкідливі речовини, матеріал забезпечує циркуляцію повітря, має гарні зовнішні характеристики та дає можливість оформити виріб у будь-якому стилі.

Проте є й недоліки. Такі двері досить важкі, тож потребують фурнітури, вартість яких висока. Дорого коштують і самі двері, особливо, якщо вони оброблені засобами від горіння, вологи та інших зовнішніх факторів.

Шпон

Це вже варіант з більш демократичною ціною. На основу кріпляться тонкі дощечки з натурального дерева (це і є шпон). Основа ж може бути виконана з МДФ або більш дешевих пород дерева. Такі двері мають значні переваги. Перша — ціна. Друга — легкість. А також натуральна текстура та малюнок дерева.

Якщо основа зроблена з безпечних матеріалів, які не мають в складі шкідливих домішок, то у таких моделей немає недоліків. Якщо ви хочете купити міжкімнатні двері не дуже дорого, і при цьому отримати гарну якість, варто придивитися до виробів зі шпону.

Ламіновані

Під ламінацією мається на увазі покриття основи двері спеціальною плівкою. На ній може бути будь-який малюнок: імітація дерева, візерунки і т.д. Також можна підбирати і фактуру поверхні. Матеріал стійкий до вологи, і це одна з його сильних сторін. Друга — низька вартість такої моделі. Третя — легкість у догляді. Для ванної кімнати або кухні такі двері підійдуть найкраще.

Плівка з часом може псуватися від сонячних променів (якщо немає спеціальної обробки), а також вона не відрізняється екологічністю. Складно відновити поверхню такої двері так, щоб це було непомітно. Це головні недоліки даних дверей.

Скло

Незвичайний варіант зонування приміщень. В квартирах та будинках вони зустрічаються не дуже часто, але у сучасних стилях інтер’єру досить розповсюджені. Звичайно, для виготовлення дверей використовується гартоване скло. Воно стійке до механічного впливу.

Скло дає багато варіантів оформлення двері, а також відноситься до екологічно безпечних матеріалів. Але повністю скляні моделі не дуже добре підходять для відокремлення спальних кімнат або ванної через свою прозорість. Також вони гармонують далеко не з усіма стилями інтер’єру.

Враховуючи переваги та недоліки цих видів дверей, обирайте ту, що вам підходить. Завдяки тому, що в Україні сьогодні дуже великий вибір моделей як від вітчизняних, так і від європейських виробників, це не буде для вас складним завданням.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Прибрали в хаті і наносили дров: волинські патрульні розповіли, як навідались до бабусі Ганни
Наступна новина РНБО ввела санкції проти очільника Лаври Павла, Новинського та інших церковників упц мп
Останні новини
Схожі новини