Вибухнув нафтовий танкер, який вже 5 днів горить біля берегів Китаю

Вибухнув нафтовий танкер, який вже 5 днів горить біля берегів Китаю

Вибух спричинила реакція легкозаймистої нафти з пожежною піною.

Нафтовий танкер Sanchi, який горить у Східнокитайському морі, все-таки вибухнув, повідомляє Reuters з посиланням на Міністерство транспорту Китаю. Кілька днів тому він зіткнувся з вантажним судном, внаслідок аварії танкер загорівся, частина нафти витекла в море.

За інформацією Reuters, вибух стався після того, як рятувальні бригади спробували використовувати піну для гасіння пожежі на танкері.

Вибух стався у середу о 13:35 за пекінським часом. Про жертви серед рятувальників не повідомляється.

Кораблі, які працювали над ліквідацією пожежі, через вибух змушені були відійти на безпечну відстань, інформує Міністерство транспорту.

Нагадаємо, 7 січня танкер Sanchi зіткнувся з гонконгським суховантажем CF CRISTAL біля східного узбережжя Китаю. Після аварії на борту корабля було виявлено тіло одного з членів екіпажу, решта 31 вважаються зниклими без вісти.

Танкер перевозив 136 000 тонн конденсату, ультралегкої легкозаймистої нафти, що є еквівалентним приблизно 1 млн барелів та коштує близько $60 млн.

У вівторок китайський уряд заявив, що не виявив масштабного витоку нафти, проте конденсат горів та випаровувався так швидко, що до води потрапило біля 1%.

Конденсат є сильно летючим, коли вступає в контакт з повітрям та водою, що може спричинити вибух корабля та його затоплення. 

Раніше повідомлялося, що пожежу ліквідувати буде практично неможливо, і танкер буде горіти протягом місяця.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Світ навиворіт»: у РЦ «Промінь» відбудеться зустріч з Дмитром Комаровим
Наступна новина Встановили особу, яка поцупила сумку в магазині «Наш край»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні