Від чого помирають волиняни? Оприлюднили статистику за 9 місяців цього року

Від чого помирають волиняни? Оприлюднили статистику за 9 місяців цього року
Фото ілюстративне

За 9 місяців 2020 року від різних причин на Волині померло 10 105 осіб. Найбільше життів забрали серцево-судинні захворювання та онкологія.

Про це свідчать дані, оприлюднені Головним управлінням статистики у Волинській області, пише ІА Волинські Новини.

Так, більше половини померлих пішли з життя через ішемічну хворобу серця – 5 164 волинян. Загалом внаслідок хвороб системи кровообігу в області за цей період померло 6862 осіб.

На другому місці за причинами смертності – онкологія, причому в більшості випадків – злоякісні новоутворення.

551 особа на Волині померла внаслідок зовнішніх причин. З них 126 – через навмисне самоушкодження, а 101 – внаслідок травм у дорожньо-транспортних аваріях.

Згідно з даними управління статистики, у 171 випадку причиною смерті став вірус COVID-19. Зауважимо, ця цифра відрізняється від щоденної статистики МОЗу з кількох причин.

Зокрема, у МОЗ оприлюднюються оперативні дані з медичних закладів, а в службу статистики дані надходять після того, як родичі померлих зареєструють свідоцтво про смерть у територіальному відділі РАЦСу. Працівники збирають дані за місяць і надсилають в органи статистики, де всі випадки кодуються і зводяться в загальну статистику – обласну, а потім національну.

Крім того, в графу «смерть внаслідок COVID-19» вносяться ті випадки, де згаданий вірус вказаний у свідоцтві причиною. Адже не виключено, що, до прикладу, хворий на коронавірус помер не безпосередньо від вірусу, а, скажімо, від серцевого нападу.

Нагадаємо, станом на 24 листопада на Волині внаслідок ускладнень коронавірусу померло 403 осіб.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кабмін відклав на рік збільшення зарплат учителям
Наступна новина Скільки волинян хворіють на ВІЛ та гепатит
Останні новини
Схожі новини