Від діалогу до працевлаштування: як для атовців шукали роботу

Від діалогу до працевлаштування: як для атовців шукали роботу

У Луцькому міському центрі зайнятості, 8 серпня, відбувся круглий стіл, під час якого розповіли про проект «Ветерани: від діалогу до працевлаштування». Завдяки йому 62 волинських і рівненських військових мали змогу поспілкуватися з потенційними роботодавцями та навіть влаштуватися на роботу. 

ГО «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» спільно зі службою зайнятості взяли за мету допомогти бійцям швидко та ефективно адаптуватися у мирному житті. Головна місія проекту – створити сприятливі умови для працевлаштування ветеранів. Задля цього у Луцьку три дні відбувалося спеціальне навчання для безробітних атовців.

За словами одного з учасників навчання та бійця Андрія, тренінг пройшов дуже успішно.

«Найбільше мотивували побратими, які уже мають досягенняу бізнесі та підприємницькій діяльності. Також неймовірно приємно чути «дякую», це дуже мотивує, правда. Важливо було поспілкуватися з роботодавцями та перебороти страх у пошуках роботи. Цей тренінг уже дає свої плоди», – розповідає боєць.

В. о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що ми всі в боргу перед бійцями, які ризикували та ризикують своїм життям заради нас. За його словами, тренінг для атовців – крок у правильному, а головне – позитивному напрямку. Додає, що дуже необхідно створювати проекти для адаптації бійців у мирному житті.

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк розповів, що лише за три дні виконали з колегами колосальну роботу. Зазначає, що головним у адаптації бійців є сім’я та можливість самореалізуватися. Особливо пан Роман дякує ГО «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО», які займаються та створюють такі проекти.

«Ми хотіли підтримати та допомогти якісно реалізувати цей захід, адже сфера працевлаштування бійців напряму стосується центру зайнятості. Для бійця дуже важливі його родина та робота, адже завдяки їм він може про когось піклуватися та самореалізуватися. Робота для хлопців, які були у зовсім «іншому світі», – це дуже важливо», – резюмує директор Волинського ОЦЗ.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Перинатальний центр можна було б збудувати за 3 роки». Розмова з Ігорем Чорнухою
Наступна новина Чому російський літак летів над Луцьком? В «Украерорусі» дали роз'яснення
Останні новини
Схожі новини