Від сьогодні діють штрафи за маски. Пояснюємо, за що каратимуть

Від сьогодні діють штрафи за маски. Пояснюємо, за що каратимуть

В Україні починають діяти нові штрафи за відмову носити маску.

Від сьогодні, 21 листопада, правоохоронці та уповноважені особи мають право штрафувати громадян за відмову носити маски в громадських місцях.

«Перший» пояснює, що за штрафи, які суми і за що каратимуть.

 *  *  *

Коли прийняли такий закон?

Нові штрафи запровадили відповідно до закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19» №1000-IX, який  Верховна Рада ухвалила 6 листопада. Ознайомитися із законом можна ТУТ

На скільки можна «влетіти»?

За відмову одягати захисні маски каратимуть штрафом на суму від 170 до 255 гривень.

За що?

Відповідно до закону, штрафувати будуть за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно.

Законом встановлено, що респіратор або захисна маска повинна закривати ніс і рот.

Хто перевірятиме?

Штрафи можуть виписувати уповноважені представники місцевої влади, поліцейські, а також співробітники Державної санітарно-епідеміологічної служби.

Поліцейські тепер можуть не тільки складати адміністративні протоколи за порушення карантину, а й на місці приймати рішення щодо фізичних осіб, які перебувають в громадських будівлях або транспорті без одягнених масок або респіраторів.

Але в першу чергу поліцейські будуть діяти превентивно, тобто спочатку зроблять зауваження. І тільки в разі відмови будуть документувати дії правопорушника, кажуть у Нацполіції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Померла педіатр з Володимира-Волинського, яка лікувалася від коронавірусу
Наступна новина 138 українців померли від коронавірусу за останню добу
Останні новини
Схожі новини