«Генератор не підключався». Міністр Степанов обіцяє перевірки у всіх лікарнях

«Генератор не підключався». Міністр Степанов обіцяє перевірки у всіх лікарнях
Фото ілюстративне

Через смерть двох пацієнтів Жовківської районної лікарні на Львівщині міністр охорони здоров’я  Максим Степанов обіцяє перевірки у всіх лікарнях країни. 

Нагадаємо, двоє людей, які знаходилися на апаратах штучної вентиляції легень, померли в лікарні через перебої з постачанням електроенергії.

Міністр Максим Степанов прокоментував трагедію. 

«Щодо жахливої трагедії, що сталася на Львівщині. Через вимкнення електропостачання у Жовківській районній лікарні двоє пацієнтів, які знаходились на апаратах штучної вентиляції легень, померли. Лікарі боролися за їхні життя за допомогою мішка Амбу. Проте врятувати, на жаль, не вдалося. Водночас лікарня, де сталося це, забезпечена аварійним дизель-генератором, який не переключався автоматично», – зауважив Степанов. 

Мішок АМБУ — це ручний апарат для штучної вентиляції легенів, що застосовується до пацієнтів з порушенням дихання. В українській медичній практиці його також називають «помпа для штучної вентиляції легенів», «мішок ручної легеневої реанімації», «мішок дихальний реанімаційний», «апарат дихальний ручний» і т. ін. Він входить до складу реанімаційних карет швидкої допомоги, а також застосовується у відділеннях інтенсивної терапії та анестезіології. Основне призначення мішка Амбу — дати можливість пацієнту дихати до моменту підключення електричного апарату штучної вентиляції легенів. Основна перевага — це те, що в порівнянні з штучним диханням рот в рот, він є більш гігієнічним, простим і ефективним (за рахунок відсутності в повітрі, що попадає в легені пацієнта, вуглекислого газу, часток слини і можливих шкідливих мікроорганізмів).

 

За словами міністра, на місце терміново направлено комісію, щоб з’ясувати всі обставини.

«Перевірки обладнання будуть проведені в усіх лікарнях по всій країні. Такі ситуації є неприпустимими. Роботу комісії триматиму на особистому контролі», – каже Максим Степанов. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Десять глобальних тенденцій 2021-го року
Наступна новина Волинські дорожники розповіли, як прибирають перший сніг
Останні новини
Схожі новини