Відійшов у вічність народний артист, актор волинського театру  Олександр Якимчук

Відійшов у вічність народний артист, актор волинського театру  Олександр Якимчук

Перестало битися серце народного артиста України, актора Волинського обласного музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка Олександра Якимчука

Про це повідомила колега актора Анна Присяжна на своїй сторінці у фейсбуці.

«Не хочеться вірити… Ваша остання вистава "Століття Якова"… Ваша усмішка завжди буде жити в моєму серці...Ви були Великою Людиною! Спочивайте з Богом...» – йдеться у дописі. 

Довідково:

Олександр Якимчук народився 7 вересня 1955 року в місті Омськ. З 1963 року жив у Луцьку. В 1972 році закінчив середню школу, де займався у самодіяльності (грав у шкільних виставах, танцював у танцювальному колективі).

У 1972 році прийшов у Волинський музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка. Працював монтувальником декорацій і виходив на сцену в епізодах і масових сценах. З 1973 до 1975 р. р. служив у лавах Радянської Армії, де також активно брав участь у самодіяльності.

У 1975 році повернувся у театр на посаду артиста балету. З 1980 року переведений на посаду артиста драми. Закінчив заочно: Волинське державне училище культури і мистецтв та рівненський інститут культури. У 1990 році присвоєне почесне звання Заслужений артист України, у 2005 році – Народний артист України.

За цей час зіграв близько 150 ролей, був автором лібрето і віршів до вистав: «Славнозвісний 702-й», «Дами і гусари», художником-постановником «Жахливе дівчисько», «Залізні солдати», «Пеппі Довгапанчоха», асистентом, помічником режисера, здійснив постановку п’єси «Дорога Олена Сергіївна» - з студентами акторського факультету Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Стравінського, виступав в якості режисера, художника, автора перекладів пісень до вистави «Бременські музиканти», ставив концерти, новорічні ранки, капусники.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Завтра на деяких вулицях Луцька цілий день не буде світла. АДРЕСИ
Наступна новина Як курсуватиме транспорт з Луцька до Гаразджі в Провідну неділю
Останні новини
Схожі новини