Виділяйте гроші на ще живих людей до 65 років, а не на трупів, - Ємець про коронавірус

Виділяйте гроші на ще живих людей до 65 років, а не на трупів, - Ємець про коронавірус

 

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець закликав представників бізнесу підтримувати українців, допомагаючи із закупівлею медичних засобів, ліків і тестів для виявлення COVID-19. Однак, з його слів, на покоління 65+ фінанси можна не витрачати.

Про це очільник МОЗ Ілля Ємець заявив в ефірі одного з телеканалів, передає Еспресо.

Ємець зазначив, що і держава, і бізнес повинні зробити все , аби усі українці мали змогу  при потребі отримати тест на коронавірус без жодних проблем.

Проте він наголосив, що перш за все гроші потрібно витрачати на молодші покоління, а не на “трупи”.

Ємець зазначив, що усім прекрасно відомо, скільки людей віком 65+  мешкає в Україні, і фінансисти при проведені відповідних розрахунків, передбачають, що певні кошти витрачатимуть  на людей, які “ще живі”.

Крім того, міністр зауважив, що 65 років, на жаль, –  це середня тривалість  життя для чоловіків в Україні.

«Я закликаю не лише державу, а й бізнес України приєднатися і свідомо зробити так, щоб у нас тести - і експрес, і серологічні - були масово для всіх українців. Ми ж знаємо статистику, скільки в нас людей від 65 років. Хоч це і прикро, але тривалість життя середня для чоловіків, по-моєму, становить 65 років. Тому я скажу відверто, що фінансисти, які нам мають допомагати, починають розраховувати на тих людей, які в нас ще живі. Я не жартую і не лякаю. Я постійно кажу: ви підрахуйте, скільки нам треба виділити фінансів на живих людей, а не на трупи», - зазначив Ємець. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку діє безплатна доставка канцтоварів
Наступна новина Мережа заправок WOG надає безкоштовне пальне для «швидких» Волині на час карантину
Останні новини
Схожі новини