Відновив роботу Луцький КХП №2, який не працював із березня

Відновив роботу Луцький КХП №2, який не працював із березня

Відновив роботу Луцький комбінат хлібобулочних продуктів №2, який не працював із березня. Заробленого працівники не отримували майже рік, заборгованість становила 5 із половиною мільйонів гривень.

Про це розповів виконувач обов’язків директора Дмитро Носенко, повідомляє Суспільне.

Виконувач обов’язків керівника підприємства Дмитро Носенко, працює на підприємстві з 31 серпня. Він розповів, що 72 працівникам уже виплатили аванс. Зараз на підприємство повертаються зернотрейдери – гуртові торговці зерном.

Керівник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко розповів, що проблеми на підприємстві, з якого невідомо куди зникає зерно, тривають з 1991 року.

«Коли КХП №2 брали в оренду Чортків хлібоприймальне підприємство, було 500 млн боргу, із них 320 – Держрезерву. Оці борги вони й тягнуть. Борги породжують борги. Або воно зупиниться, або дати нове життя», – каже Юрій Горбенко.

Не отримувала заробітної плати із жовтня минулого року працівниця луцького комбінату хлібопродуктів №2 Галина Степко. Жінка каже, що весь час запитувала у керівництва, коли виплатять борги із зарплати, але чула одну відповідь: почекайте.

Алла Прокопчук понад 10 років трудиться на луцькому КХП №2. Тут, за її словами, працюють цілими родинами. Жінка розповідає, що за цей час люди, які пропрацювали на підприємстві все життя, звільнилися. Деякі залишились та чекають на повернення грошей.

Зараз комбінат відновив роботу, люди аванс отримали. «Ми почали переробляти борошно, і в нас уже йде відвантаження борошна вищого і першого сорту», – каже жінка.

Нагадаємо, у серпні ситуацію на підприємстві вивчали члени громадської ради при Держрезерві. З 11 серпня на комбінаті хлібопродуктів №2 була призначена нова керівниця Яніна Божко. А з 31 серпня обов’язки керівника комбінату виконує Дмитро Носенко.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомо, коли відбудеться остання сесія Волиньради нинішнього скликання
Наступна новина Яке місце ВНУ та ЛНТУ у рейтингу вишів для ІТ-галузі 2020 року
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні