Відомо, хто займатиметься справою побиття волинських журналістів

Відомо, хто займатиметься справою побиття волинських журналістів

Справу побиття луцьких журналістів на Тернопільщині тримають на особистому контролі в уповноваженого з прав людини.

Про це стало відомо під час виступу регіонального координатора Уповноваженого ВРУ з прав людини у Тернопільській області Володимира Шевченка на прес-конференції «Побиття журналістів: виклик для правової системи».

Нагадаємо, 20 квітня 2018 року журналіста відділу розслідувань інтернет-видання «Волинь24» Сергія Шаповала та оператора «12 каналу» Романа Харченка  під час розслідування теми нелегального продажу дизельного пального жорстоко побили і тримали у замкненому приміщенні на території підприємства ПП АП «Агро-Дружба», що в смт. Дружба Теребовлянського району Тернопільської області. У оператора Харченка – струс мозку і гематоми на тілі, у журналіста Шаповала – травмоване обличчя.

«Мені дуже прикро, що така ситуація склалася на території Тернопільської області. Наразі ця ситуація перебуває на контролі уповноваженого з прав людини. Відразу ж ми почали проводити збір інформації, комунікувати з працівниками місцевої поліції. У суботу мені стало відомо, що це питання перебуватиме на контролі керівника поліції Тернопільської області», – повідомив Володимир Шевченко.

Генеральний продюсер телеканалу «12 канал» Ольга Куліш зазначила, що за три місяці 2018 року в Україні зафіксовано 21 факт фізичної агресії проти журналістів.

Керівник відділу журналістських розслідувань інтернет-видання «Волинь24» Людмила Яворська поділилася враженнями від такої співпраці журналістів з правоохоронцями і взагалі від реакції правоохоронців на злочини, які відбуваються.

«Правоохоронці дізналися про цей інцидент, як про крадіжку пального. На територію підприємства виїхав ледь не весь райвідділок поліції. А коли з’ясувалося, що подія мала інший розвиток, то поліцейські не дуже хотіли брати заяви хлопців. Звісно, якщо порівнювати крадіжку 10 літрів пального і побиття журналістів, то резонанс зовсім інший», – каже Яворська.

Володимир Шевченко додав, що особисто він хоче, аби справу довели до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, хто побив волинських журналістів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голова Луцької районної «Батьківщини» організував корупційну схему в Луцькраді
Наступна новина «Народний контроль» знову зупинив скандальне будівництво у Луцьку
Останні новини
Схожі новини