Відпочинок українців на Азовському морі псують медузи. Чому їх стало так багато?

Відпочинок українців на Азовському морі псують медузи. Чому їх стало так багато?
Фото ілюстративне

Приємний відпочинок на Азовському морі українцям псують медузи. Їх настільки багато, що спокійно поплавати у морі не вдається.

У соцмережах численні відпочивальники роблять публікації та скаржаться, що зайти в море неможливо, повідомляє ТСН.

Наразі, за словами туристів, тисячі медуз «окупували» курортну Кирилівку. 

«Суцільні медузи навколо. Звідки їх стільки у цьому році – я не знаю. Можливо, їх прибиває до берега через температуру. А тут просто якесь кладовище медуз. Тут все встелено слиззю гнилих медуз», – розповідає автор відео.

Користувачі інтернету припускають, що у медуз може бути шлюбний період і вони пливуть на мілину.

«У вас в Кирилівці наразі спостерігається нашестя медуз виду медуза звичайна "Корнерот", що відноситься до слабо жалячих медуз. Зараз всюди в світі відбувається катастрофічне збільшення чисельності цих мешканців. Однією з причин стало погіршення екології океану», – пояснюють нашестя медуз під відео користувачі.

Екологи розповідають, що причиною нашестя медуз є забрудненість моря та річок, які в нього впадають.

«Треба починати з річок. Весь той бруд, який потрапляє в наші ріки, потім потрапляє в моря. З кожним роком море починає все більше цвісти, тому що вода пріснявіє, в неї потрапляють фосфати, нітрати з полів. Там і підвищена мінералізація води, і зменшена солоність, і краща прогріваність, і тому масовість медуз біля берегів», – пояснив голова Національної екологічної ради України, еколог Олександр Чистяков.

У Кирилівській селищній раді розповіли, що з медузами ніяк не борються.

«Медузи на своїй території має прибирати кожна база відпочинку. Жодних інших заходів щодо боротьби з медузами у нас не передбачено», – повідомили представники селищної влади.

Поки ж відпочивальникам доводиться миритися зі слизькими «окупантами» узбережжя моря і чекати, поки натовп медуз переміститься деінде.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обсерваторія у Луцьку. Коли вона відкриється? Як працюватиме? Скільки грошей на неї потратять?
Наступна новина Укрзалізниця відновила зупинку потягів у Луцьку
Останні новини
Схожі новини