Відпочинок в епоху covid-19. Які країни будуть доступні українцям цього літа

Відпочинок в епоху covid-19. Які країни будуть доступні українцям цього літа
Фото ілюстративне

Планування відпочинку заздалегідь під час світової пандемії – річ непевна. Країни мало не щотижня змінюють правила як для своїх громадян, так і для туристів. Та все ж на другому році світового карантину стало зрозуміло, що сфера відпочинку жива і буде жити, попри все.

Ми не можемо гарантувати, що жодна з цих країн не закриється на локдаун у найближчі місяці. Однак разом з очільницею туристичного агентства «Море турів», що на вулиці Винниченка, 14а у Луцьку, Тетяною Кухарук обрали напрямки, де туристів цінують і чекають. А головне – вони декларують, що сезону відпочинку у 2021-му бути!

Єгипет

За чим туди їхати: За відпочинком на Червоному морі, яке має надзвичайно багатий підводний світ: рідкісні яскраві види рибок, рослин, корали. Побачити це все можна і з аквалангом, і з власною маскою для снорклінгу біля берега. Тут варто спробувати катання на «банані», парасейлінг (політ на парашуті, причепленому до катера) чи осідлати верблюда. Найпопулярніші екскурсії – до пірамід та поселень бедуїнів.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Цілий рік.

Ковідні обмеження: Україна для Єгипту – у «червоній зоні». Відповідно, ця країна вимагає від українських туристів або привезти з собою ПЛР-тест, зроблений максимум за 72 години до вильоту, або зробити його вже в аеропорту за 30 доларів. При поверненні в Україну – також ПЛР-тест або 14-денна ізоляція.

Орієнтовна ціна: гарного рівня послуги за системою all-inclusive – від 12-15 тисяч гривень за двох на сім ночей. У період свят і шкільних канікул ціни ростуть.

Туреччина

За чим туди їхати: За красою і великим природним різноманіттям: ¾ площі омивається морями, велику територію займають гори. За ідеальним сервісом: у багатьох готелях – україномовний та російськомовний персонал. За «лежачим» all-inclusive відпочинком та екскурсіями в історичні місця, зокрема столицю країни – Стамбул.

Віза: Непотрібна.

Сезон: З кінця квітня до середини листопада. Сезонність залежить від розташування конкретного курорту – на узбережжі Середземного чи Егейського морів.

Ковідні обмеження: З 15 травня непотрібно буде робити ПЛР-тест перед прильотом. Також із 15 травня у країні розпочинається локдаун, але обмеження не стосуватимуться українських туристів. При поверненні потрібно здати тест або дотриматись 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: На початку сезону – від 12 тисяч гривень за двох на сім ночей, у розпал сезону – у межах 35 тисяч гривень.

Болгарія

За чим туди їхати: За відпочинком на Чорному морі в готелях із гарним сервісом. За екскурсіями в історичне місто Несебир (за духом схоже на середньовічну Європу) чи мальовничий портовий Балчик. За доступним шопінгом.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Червень – середина вересня.

Ковідні обмеження: Потрібно привезти з собою довідку про негативний ПЛР-тест, зроблений максимум за 72 години до вильоту. При поверненні необхідно знову здати тест або дотриматись 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: Автобусні тури у червні – від 22 тисячі гривень для двох дорослих і дітей на 10 ночей. Тур з авіаперельотом +10 тисяч гривень.

Кіпр

За чим туди їхати: За морським відпочинком у легендарних місцях (пляжі Афродіти, Аполлона, водні розваги). За багатьма християнськими святинями: церквами, залишками монастирів. За віслючими фермами, де можна подивитись, як вирощують цих тварин і готують сир із їхнього молока. За виноробними господарствами.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Травень – кінець листопада.

Ковідні обмеження: Потрібно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зданий максимум за 72 години в Україні, а також зробити другий – в аеропорту за 30 доларів. До отримання результату (до доби) турист повинен перебувати в ізоляції в своєму готелі. Після повернення в Україну потрібно знову здати ПЛР-тест або дотриматися 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: 20 тисяч гривень за двох на сім ночей.

Греція

За чим туди їхати: За відпочинком на найпопулярніших європейських курортах на узбережжях Середземного, Егейського, Іонічного, а також Критського та Фракійського морів. Жодна інша країна не може похвалитися таким багатством. Море – це не лише засилля водних і пляжних розваг, а й колоритна кухня: тут можна спробувати безліч видів риби та морепродуктів. Варто їхати до Греції також за екскурсіями в місця зародження європейської цивілізації: столицю Афіни, місто Дельфи, острови Крит, Родос, Корфу, Санторині, святу гору Афон.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Травень-жовтень

Ковідні обмеження: З 15 травня Греція починає пускати туристів. З собою потрібно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зданий максимум за 72 години в Україні, а також зробити другий – в аеропорту орієнтовно за 30 доларів. До отримання результату (до доби) турист повинен перебувати в ізоляції в своєму готелі. Після повернення в Україну потрібно знову здати ПЛР-тест або дотриматися 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: Від 20 тисяч гривень за двох на сім ночей.

Об’єднані Арабські Емірати

За чим туди їхати: Подивитися на країну, яка виросла серед пустелі всього 50 років тому. На найвищі хмарочоси, найдорожчі автомобілі. Політати на пароплані, повітряній кулі, поїсти у ресторані на 100-му поверсі, покататися на джипах пустелею, побачити парк квітів, метеликів, насолодитися морем.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Друга половина березня-кінець травня і кінець вересня-середина грудня. Влітку температура на сонці сягає 60 градусів.

Ковідні обмеження: Потрібно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зданий максимум за 72 години в Україні, а також зробити другий – в аеропорту за кошти їхнього консульства. До отримання результату (до доби) турист повинен самоізолюватися в своєму готелі. Столиця ОАЕ закрита для іноземців з початку епідемії. Після повернення в Україну потрібно знову здати ПЛР-тест або дотриматися 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: 18-20 тисяч гривень на двох за сім ночей.

Хорватія

За чим туди їхати: За морським відпочинком у Європі. За красою природи: доступні екскурсії на Плітвіцькі озера з бірюзовою  водою і водоспадами, в Динарські Альпи на Адріатичному узбережжі, річкові сплави. Є можливість авіаперельоту, а також самостійної подорожі автомобілем.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Кінець травня – жовтень.

Ковідні обмеження: Потрібно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зданий максимум за 72 години в Україні. Тут говорять про можливе запровадження паспортів вакцинації. При поверненні в Україну знову потрібно здати ПЛР-тест або дотриматися 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: З перельотом – 25-30 тисяч гривень на двох за сім ночей.

Албанія

За чим туди їхати: Албанія почала позиціонувати себе як туристичну країну лише 5 років тому. Ця сфера там лише розвивається, відповідно, більшість готелів – нові. Країна з демократичними цінами і водночас красивими пляжами на Адріатичному та Іонічному морях, які відзначають міжнародні експерти. Також тут пропонують трекінг у горах.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Червень – вересень.

Ковідні обмеження: Необхідно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зроблений в Україні максимум за 72 години до перетину кордону. При поверненні знову потрібно здати ПЛР-тест або дотриматися 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: Від 15 тисяч гривень на двох за сім ночей. 

Чорногорія

За чим туди їхати: За морським відпочинком і пляжними розвагами. Краєвидами Чорногорія схожа на Норвегію. Там є вузькі затоки, що нагадують скандинавські фйорди. Є багато острівців зі старими церквами, замками. Невелика територія країни дозволяє побачити більшість красивих місць за короткий час.

Віза: Непотрібна в сезон.

Сезон: Середина травня – вересень.

Ковідні обмеження: Нещодавно Чорногорія скасувала усі обмеження для туристів з України. Зокрема, тепер не потрібно робити тест на covid-19 перед вильотом. Однак при поверненні в Україну все ж доведеться здати ПЛР-тест або дотриматися 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: Від 20 тисяч гривень на двох за сім ночей.

Домінікана

За чим туди їхати: За «райськими» пляжами з блакитною водою та білосніжним піском – острівному життю світова пандемія не заважає. За  історією – звідси почалась колонізація Америки. Саме в Домінікані був збудований перший в Західній півкулі університет, дорога і фортеця.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Цілий рік.

Ковідні обмеження: Перед відльотом не потрібно здавати тестів. При поверненні в Україну – ПЛР-тест або 14-денна ізоляція.

Орієнтовна ціна: На 10 ночей ціна за двох стартує від 50-55 тисяч гривень.

Мальдіви

За чим туди їхати: Тут як правило кожен готель розташований на окремому острові. Тому відпочинок на Мальдівах переважно усамітнений і тихий. Окрім пляжного релаксу у «райських» місцях з прозорою блакитною водою, доступний дайвінг, плавання зі скатами, рибалка. Ідеально для медового місяця та сімейного відпочинку.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Цілий рік.

Ковідні обмеження: Потрібно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зданий за 96 годин до прильоту. Якщо оселяєтеся в готелі, повторний тест після прильоту непотрібен. Якщо ж в гест-хаузі – необхідно в той же день здати тест і до отримання результату дотримуватися ізоляції. При  поверненні в Україну – ПЛР-тест або 14-денна ізоляція.

Орієнтовна ціна: Мінімальна – 60 тисяч на двох за 10 днів, середня – 100 тисяч гривень.

Сейшели

За чим туди їхати: За пляжним відпочинком, як з реклами популярного шоколадного батончика. За  снорклінгом і дайвінгом – тут надзвичайно багатий підводний світ. Для відвідування найменшої світової столиці – міста Вікторія. На Сейшелах – багато птахів, екзотичної риби, коралів, крабів, восьминогів.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Цілий рік.

Ковідні обмеження: Потрібно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зданий за 96 годин до прильоту. При  поверненні в Україну – ПЛР-тест або 14-денна ізоляція.

Орієнтовна ціна: 150 тисяч гривень на двох за 10 ночей.

Занзібар (Острів у Танзанії)

За чим туди їхати: За красивими пляжами на екзотичному острові, комфортними готелями, сафарі (екскурсії, на яких можна побачити диких тварин), багатством природи, африканським колоритом, підйомом на найвищу гору континенту – Кіліманджаро (зазвичай це окрема програма).

Віза: Потрібна. Робиться заздалегідь електронна, оплачується в аеропорту Занзібара (60 доларів).

Сезон: Цілий рік.

Ковідні обмеження: З собою потрібно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зданий максимум за 72 години до прибуття. Після приїзду мандрівники повинні пройти посилений скринінг на COVID-19, що включає експрес-тест. Вартість експрес-тесту – 25 доларів США. При поверненні в Україну – знову ПЛР-тест або 14-денна ізоляція.

Орієнтовна ціна: Від 50 тисяч гривень на двох за 10 ночей.

Кенія

За чим туди їхати: За релаксом на узбережжі Індійського океану (доступний дайвінг, віндсерфінг, підводна риболовля). За сафарі-прогулянками в місця життя левів, носорогів, слонів, гіпопотамів, зебр, фламінго. За недоторканою природою і знайомством з африканською культурою.

Віза: Потрібна. Електронна віза робиться до вильоту, коштує 30 доларів.

Сезон: Липень – жовтень і січень – березень.

Ковідні обмеження: Непотрібен тест для прильоту. Виняток – рейс із пересадкою. Тоді ПЛР-тест можуть попросити пред’явити у проміжному аеропорту. При  поверненні в Україну – ПЛР-тест або 14-денна ізоляція.

Орієнтовна ціна: 50-70 тисяч гривень на двох за 10 ночей.

Партнер публікації – туристичне агентство «Море турів»

м. Луцьк, вулиця Винниченка, 14а (офіс 22)

Сторінка у Фейсбуці

Офіційний сайт турагенції

099 76 437 76

097 808 37 41

0332 72 50 22

[email protected]

Контакти турагентів:

Наталія Пасічник

Олена Яремчук

Олена Пасічник

Вікторія Іжевська

Оксана Куліш

Галина Шовкович

Анастасія Назарук

Оксана Конрад

Наталія Мартинюк

Іванна Поліщук

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На трасі Луцьк-Львів обвалився міст. Дорогу тимчасово закрили
Наступна новина В Україні за минулу добу – понад 2 тисячі нових хворих на COVID та 166 померлих
Останні новини
Схожі новини