Відповідь полякам: деякі місцеві ради Волині вивішуватимуть бандерівську символіку у свята

Відповідь полякам: деякі місцеві ради Волині вивішуватимуть бандерівську символіку у свята

Деякі райради на Волині вирішили вивішувати червоно-чорний прапор на адміністративних будівлях.

Відповідні рішення прийняли Рожищенська та Камінь-Каширська районні ради Волинської області під час сесійних засідань 15 лютого.

Депутати одноголосно ухвалили рішення про використання революційного червоно-чорного прапора ОУН на території районів біля адміністративних будівель у дні, пов'язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби української нації, пише ІА Волинські новини з посиланням на Вголос.

У рішенні йде мова про підняття революційного прапора ОУН перед адміністративними будівлями у районах у дні, пов'язані з визначними датами національно-визвольної боротьби українського народу.

«Сейм Республіки Польща 26 січня 2018 року ухвалив пакет законів, спрямованих проти України та українців. Заборона «бандерівської ідеології» ‒ це ніщо інше, як заперечення права українців на власну державність і національну гідність.

Читайте також: Сенат Польщі підтримав скандальний закон про заборону «бандерівської ідеології»

Такі рішення польського Сейму ‒ це безпрецедентна образа, що відбулася на тлі спроб України відновити добросусідські відносини з Польщею. Союз України та Польщі ‒ ядро Балто-Чорноморської осі ‒ опиняється під загрозою через дії польських шовіністів та бездіяльність української влади. Червоно-чорний прапор – це символ того, що українці мають свою історію і своїх героїв.

Наша відповідь на недружні кроки Варшави», - констатував очільник фракції ВО «Свобода» у Рожищенській райраді Олександр Нікончук.

У документі ідеться про 9 дат, коли використовуватиметься ця символіка.

Додамо, що 13 лютого аналогічне рішення було прийняте Камінь-Каширською міською радою.

Варто зауважити, Львівська міськрада обмежила вивішування червоно-чорного стягу. Так, у Львові під час сесії міської ради депутати не підтримали ухвали про вивішування червоно-чорного прапора поряд з державним у пам’ятні дні, пов’язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті борців за незалежність України.

Натомість, як повідомляє Львівська газета, депутати підтримали ухвалу, згідно з якою в ці дні у визначених місцях постійного вивішування Державного прапора України у м. Львові вивішуватимуть виключно Державний прапор України.

Цією ж ухвалою рекомендовано під час проведення відповідних урочистих та пам’ятних заходів використовувати на території Львова символіку Збройних сил України, добровольчих батальйонів та історичну символіку, зокрема й червоно-чорний прапор Організації Українських Націоналістів, символів Української Повстанської Армії, Української Військової Організації, Українських Січових Стрільців, символіку українських військово-спортивних товариств, козацьку символіку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 7 способів, які допоможуть перестати хропіти
Наступна новина В НАТО пояснили, чому не беруть Україну в Альянс
Останні новини
Схожі новини