«Відповідальності за ці питання ніхто не несе», - Володимир Бондар про видобуток бурштину

«Відповідальності за ці питання ніхто не несе», - Володимир Бондар про видобуток бурштину

Для того, щоб розвивався економічний потенціал потрібно виставити запобіжники, які не давали б можливості знищити красу природи.

Про це український політик, виконувач обов’язків голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар розповів в інтерв’ю «Волинській правді».

За його словами, у всьому світі видобуваються корисні копалини, але система природоохоронних заходів настільки  глибока, а суспільний контроль настільки системний, що бізнесмен дуже добре  подумає, чи варто йому вкладати гроші у ту чи іншу справу.

«90 відсотків від усіх вкладень повинні йти на те, щоб залишити природнє середовищем таким, яким  воно було до видобування.

На жаль, у нас поки що так законодавство не діє. Це ми дуже яскраво бачимо на прикладі видобування бурштину. Нищаться природні  ландшафти (у першу чергу – ліси), а відповідальності за ці питання ніхто не несе.

Тому, будучи прихильником розвитку економічного потенціалу Волині (у тому числі – завдяки видобуванню корисних копалин),  я хотів би, щоб були виставлені запобіжники, які не давали б можливості знищити красу природи», – зазначив Володимир Бондар.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі серед вулиці помер військовий
Наступна новина Краса волинського озера Пісочне. ФОТО
Останні новини
Схожі новини