Виготовляємо меблі з ДСП: що важливо врахувати в процесі

Виготовляємо меблі з ДСП: що важливо врахувати в процесі
Фото ілюстративне

Для виготовлення сучасних меблів часто використовується такий матеріал, як ДСП (деревно-стружкові плити). Якщо ви маєте навички роботи з деревом і спеціальними інструментами, то можете спробувати виготовити необхідні предмети меблів самостійно. Перш ніж це зробити, варто запам’ятати основні правила.

Що потрібно придбати для виготовлення меблів

Починати використання предметів меблів потрібно з вибору деревно-стружкових плит, які можна замовити за адресою: <a href="https://dp.viyar.ua/catalog/porezka/">dp.viyar.ua/catalog/porezka</a>. Економити не варто, а краще відразу звернутися до сумлінного продавця. В цьому випадку не доведеться сумніватися у високій якості товару. Попросіть документи, які підтверджують властивості продукції.

Для виготовлення виробів з такої плити знадобляться:

  • відповідний за відтінком віск;
  • лак;
  • тканина повстяна;
  • відповідний клей;
  • штапель.

Також необхідно придбати або орендувати такі інструменти

  • свердла; 
  • зенковки; 
  • шестигранники; 
  • пилу дискового типу; 
  • невеликий шуруповерт або дриль; 
  • електролобзик; 
  • кондуктор; 
  • фрезер; 
  • рулетку; 
  • кутник; 
  • рівень.

Чому варто використовувати ДСП для виробництва меблів

Створені власноруч меблі з деревинно-стружкової плити мають багато суттєвих переваг. Ось основні з них:

  • Економія.
    Такий матеріал обійдеться в відчутно меншу суму, ніж натуральна деревина. Завдяки цьому вдасться знизити вартість готових меблів.
  • Високі естетичні показники.
    З такими меблями зміниться будь-який за призначенням і стилем інтер'єр. У продажу представлені плити в різних фактурних і колірних рішеннях. Оптимальний варіант знайдеться для кожного приміщення.
  • Величезний вибір типорозмірів.
    Виробники пропонують плити різної товщини від 10 до 28 міліметрів. Чудовий варіант знайдеться для різних конструкцій.
  • Довгий термін служби.
    Важливо, щоб збірка була виконана правильно і дотримувалися умови експлуатації (варто підтримувати оптимальну температуру і вологість повітря в кімнаті). Про ремонт і фарбування можна забути надовго.

Етапи виробництва

Якщо все необхідне вже придбано, то виконайте виміри в приміщенні. Дані повинні бути максимально точними, інакше готовий виріб виявиться незручним у використанні.  Потім слід все детально спланувати. Зробіть деталізовані креслення на папері або за допомогою спеціального комп'ютерного додатка. При використанні ПК вдасться в будь-який момент оперативно внести необхідні зміни, що заощадить чимало часу і сил. Уважно розрахуйте, яка кількість матеріалів знадобиться.

Наступний етап є найбільш трудомістким. Потрібно підготувати деталі, розпилявши великі листи на елементи необхідної форми. Розкрій ДСП - дуже складна процедура. Для її правильної реалізації потрібні спеціальне дороге обладнання та відповідний досвід. Розумніше звернутися за допомогою до професіоналів. Так ви заощадите гроші, час і нерви. Компетентні фахівці гранично точно вирахують величину деталей, зроблять розмітку і ідеально виконають  розкрій. Кромки будуть оброблені за особливою технологією. Для цього застосовується стрічка поліпропіленова або особливий вид прасування.

Після цього можна приступити до складання конструкції. Використовуйте виключно надійне кріплення. Багато в чому від цього залежить експлуатаційний термін виробу. При зборі предмета, який складається з декількох елементів, рекомендується розставляти їх на місця поступово. Обов'язково перевірте, як відкриваються дверцята, висуваються шухляди. Важливо, щоб не виникало ніяких труднощів. Коли всі маніпуляції пророблені, можете сміливо експлуатувати меблі.

Професійна допомога в розпилі ДСП - гарантія довговічного результату! Для вас важливо, щоб розпил МДФ або ДСП виконали ідеально? Звертайтеся по допомогу в компанію «ВиЯр». Тут цю процедуру виконують досвідчені фахівці, які знають всі нюанси роботи з таким матеріалом. Вони виконують роботу на сучасному спеціальному обладнанні - форматно-розкроювальних верстатах.

В результаті –  вдасться отримати необхідну форму і при цьому уникнути пошкоджень при роботі з матеріалом.  Звертаючись в «ВиЯр», клієнт може бути на 100% впевнений в тому, що отримає ідеально точну за розмірами деталь. Фахівці компанії діють акуратно, злагоджено і швидко. При цьому вартість послуг, що надаються –  невисока. Ви можете розрахувати її за допомогою спеціального калькулятора, представленого на офіційному сайті.

У нашому каталозі ви знайдете високоякісні комплектуючі та фурнітуру. Продукція та послуги компанії доступні жителям міста Дніпро та інших населених пунктів України. Здійснюємо доставку замовлень, вартість якої залежить від відстані і особливостей (обсягу, ваги) вантажу. Звертайтеся!
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки діток народилося у Луцьку 10 січня
Наступна новина На Волині планують запустити нову електричку
Останні новини
Схожі новини