Військові, які проходять реабілітацію, відвідали святині поблизу Луцька

Військові, які проходять реабілітацію, відвідали святині поблизу Луцька

Військові, які проходять реабілітацію на Волині, відвідали святині поблизу Луцька.

Про це розповіли на сайті Волинської ОВА. 

23-річний військовий з Горохова добре пам’ятає дату, коли він пішов у лави ЗСУ – 29 жовтня 2018 року. А з початку повномасштабного російського вторгнення відразу став на захист нашої країни.

«Війну я застав у відпустці. Батьки мене просили залишитися, не хотіли відпускати. Однак я все одно захотів поїхати. Сказав, що не можу залишитися», – розповідає Ілля.

Він брав участь у визволенні Харківської області та захищав Донеччину – Майорськ та Бахмут. З травня розпочав лікування від травм, які отримав внаслідок бойових дій. І ось уже три тижні проходить реабілітацію у медичному центрі реабілітації учасників бойових дій.

Хлопець разом із ще 20-ма військовими, які відновлюються у медзакладах області відвідав святині поблизу Луцька. А саме: Жидичинський Свято-Миколаївський монастир, Свято-Духівський та Петро-Павлівський жіночий скити.

Перед початком екскурсії хлопців зустрів архімандрит Константин Марченко, який є намісником Свято-Миколаївської чоловічої обителі.

«Дякую за те, що ви є, – розпочав говорити отець. – Адже завдяки кожному з вас, ми маємо можливість бути тут, ми маємо можливість молитися за вас, за нашу країну, за родину. Тому хочу зачитати коротеньку молитву, а ви – хто як вміє, своїми словами скажіть Богу те, за що ви думаєте, за що переживаєте і за що дякуєте».

Промені сонця з вікна, дим від кадила та молитва у храмі створили особливу атмосферу, що здавалося ніби увесь світ зупинився у цю мить.

Опісля була монастирська усипальня, краєвиди з території Свято-Духівського скита, історія заснування храму у Липлянах та частування свіжоспеченими проскурами від настоятельки жіночого скита матушки Євлалії.

Хоч не на камеру, але кожен військовий ділився враженнями від побаченого та почутого. Всі зійшлися на думці, що ця поїздка дала змогу їм трохи перезавантажитися.

«Відразу захотів їхати, хотілося розвіятися, побачити і відчути нові враження, – поділився думками Ілля. – Я приємно вражений краєвидами, прийомом та спілкуванням з новими людьми і знайомствами».

Він додав, що найбільше запам’ятав Свято-Духівський скит та дуже сподобався краєвид з території святині.

Психолог з центру реабілітації Любов Казмірчук, зазначила, що такі поїздки є важливою духовною складовою відновлення воїнів.

«Насправді такі проекти та екскурсії дуже цінні. Тому що вони дозволяють дати не лише фізичну, психологічну підтримку, але й духовну. Це дуже важливо в контексті війни, бо коли ми маємо глибші цінності, ми простіше можемо справлятися з наслідками бойового стресу, – розповіла Любов. – Також дуже важливо вчитися в суспільстві комунікувати з військовими, бачити їх, розуміти їх. Тому такі заходи сприяють цьому».

Це друга поїздка, яку організував департамент економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів ОДА для військових у рамках обласної програми розвитку туризму. Варто зазначити, що бійці не лише з нашого регіону, а з різних куточків України, які зараз проходять реабілітацію на Волині.

Дякуємо підприємству «Коршів хліб» за булочки, які спекли безоплатно воїнам. А також вдячні Ківерцівському центру позашкільної освіти та ГО «Університет третього віку» за подарунки-обереги для наших Захисників.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селищі на Волині поховають Костянтина Мрочка, який загинув майже два роки тому
Наступна новина Обидва стали Героями України, посмертно: спогади про загиблих воїнів з Волині
Останні новини
Схожі новини