Військові ЗСУ матимуть покращені спальники

Військові ЗСУ матимуть покращені спальники

Закупівельна агенція Міноборони «‎Державний оператор тилу»‎ закупив для ЗСУ спальні мішки за новою технічною специфікацією.

Про це повідомили на сайті Міністерства оборони України.

Оновлений спальник має декілька ключових покращень. Зокрема, він легший, має водовідштовхувальний чохол та комфортний для використання при будь-якій температурі. Вага стала меншою порівняно з попередньою моделлю та не має перевищувати 3,8 кг, – розповів заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Попередній варіант спального мішка був одношаровим. Натомість, новий варіант складається із трьох частин: внутрішній спальний мішок, вкладиш та зовнішній водовідштовхувальний чохол.

Вкладиш захищає спальник зсередини від забруднень та природної вологи тіла людини. Зовнішній водовідштовхувальний та паропроникний чохол допомагає військовому захиститися від дощу, снігу, туману чи вітру.

Модульна система оновленого спальника дозволяє використовувати його у різних температурних умовах. Наприклад, у приміщенні військовий може спати лише у внутрішньому мішку, а на вулиці – в повному комплекті. Також нова спальна система пошита з тришарової тканини з мембраною, яка забезпечує високу паропроникність та зберігає тепло, – йдеться в повідомленні.

Завдяки компресійному мішку нового зразка спальник можна додатково стягнути й прикріпити до рюкзака разом з польовим килимом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У РФ – землетрус після атаки дронів на склад
Наступна новина Рада підтримала збільшення видатків на оборону на 500 млрд
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні