Військовий парамедик Данте допомагав постраждалим в аварії під Луцьком

Військовий парамедик Данте допомагав постраждалим в аварії під Луцьком

21-річний Давид із позивним "Данте" – парамедик окремого загону спецпризначення "Любарт" ЗСУ. 5 січня він став свідком аварії, яка трапилася поблизу села Всеволодівка Луцького району.

В інтерв'ю Суспільному парамедик розповів, як надавав допомогу травмованим.

"Там в авто була вагітна жінка, дитина і чоловік, який найбільше постраждав. Йому надали допомогу – забинтували йому руку. Огляд зробили і підтримувався повний контакт, щоб він не втрачав свідомість", – каже Давид.

Чоловік – родом із Харкова. Зараз виконує завдання у складі військового підрозділу на Волині. З собою парамедик завжди возить медичну сумку:

"В мене є все необхідне, щоб надати допомогу по системі Марч. Там турнікети, знеболюючі, ножиці".

Військова медицина, каже Давид, відрізняється від цивільної. Парамедику неодноразово доводилося надавати допомогу цивільним. Зокрема після "прильотів" ракет, смерчів і градів у Харкові.

Харків’янин пів року тренує групу бойових медиків на Волині

"Курси в нас розраховані на те, щоб вони орієнтувалися на те, що в них є під час бойової ситуації і максимально могли допомогти людині в найкоротші строки", – каже "Данте".


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині машина злетіла з траси й перекинулася. ФОТО
Наступна новина На Волині попрощалися з військовим Миколою Журавльовим
Останні новини
Схожі новини