Військовий з Волині отримав нагороду від Залужного

Військовий з Волині отримав нагороду від Залужного

Військовослужбовець з Шацька, заступник командира батальйону Руслан Максимчук отримав почесний нагрудний знак «Сталевий хрест» від Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Про це повідомили у Шацькій селищній раді.

Цим нагрудним знаком нагороджують військовослужбовців Збройних сил України за виконання бойових завдань під час проведення об’єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, несення бойового чергування, вартової (внутрішньої) служби у повсякденній діяльності.

Волинянин Руслан Максимчук несе службу на передових позиціях східних областей країни з квітня 2022 року.

«Вітаємо земляка з високою нагородою! Пишаємося його успіхами у воєнній справі, зичимо подальших досягнень і звершень в ім’я України! Дякуємо, що наближаєте перемогу нашої держави над ворогом», – йдеться в повідомленні громади.

Довідково:
«Сталевий хрест» — це відзнака Головнокомандувача ЗСУ для героїв-командувачів. Автор ескізу відзнаки — художник Олексій Руденко. Він розповідав, що в основі відзнаки ідея про мистецтво планування військових операцій. У центрі «Сталевого хреста» розташований герб князів Острозьких. Саме князь Острозький відомий перемогою над московським військом під Оршею в 1514 році. Тому «Сталевий хрест» — це відзнака полководців. 
Хрест є на емблемі Міністерства оборони, в основі інших нагород, а також був одним з головних елементів козацької символіки. У 1917-1921 роках хрест був серед головних символів відзнак в УНР, тоді існувала лише одна нагорода — Залізний хрест за зимовий похід і бої. 

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ідеальні футболки для чоловіків для будь-якого стилю життя
Наступна новина Війна забрала життя ще одного волинянина
Останні новини
Схожі новини