Викладачі та студенти коледжу придбали для волинської бригади ТРО позашляховик

Викладачі та студенти коледжу придбали для волинської бригади ТРО позашляховик

Для бійців 100-ої волинської бригади тероборони, які беруть участь у бойових діях на сході України, викладачі та студенти Волинського фахового коледжу Національного університету харчових технологій купили позашляховик.

Везтиме машину на східний напрямок до позицій військовим везтиме викладач Роман Демедюк. 31 березня йому передали ключі від автівки, – передає кореспондент Суспільного.

Як розповів освітянин, автомобіль придбали в Німеччині, а перефарбували, здійснили техобслуговування та заправили вже в Луцьку.

«Хлопцям треба машина – всюдихід. Яка вивозитиме з «гарячих» точок, щоб живими й здоровими повернутися. Тому ця машина має повний привід та високий кліренс, щоб була максимально прохідною», – сказав Роман Демедюк.

На авто та його обслуговування зібрали 360 тисяч гривень, – сказала працівниця навчального закладу Світлана Кізим. Її чоловік Сергій зараз на передовій виконує бойові завдання.

Їхня донька Марія Кізим розповіла: в автомобілі залишилися замінити шини та поставити захист днища.

«Ще є кошти, треба поставити захист на дно авто, бо його купили, як треба, та болото, хоча зараз сніг. Тато сьогодні їхав на завдання і казав, що не знає чи доїдуть, бо мають нещасну «газельку», а нападало там снігу», – сказала донька військового.

До збору коштів долучилися студенти, викладачі, родичі та знайомі, – розповіла третьокурсниця коледжу Христина Фель.

«Відчуваєш, що ти робиш добру справу, що воно допоможе, що ми боремося. Форми збору були різні: студенти просто донатили, в кожній групі був міні-збір, також кухарі випікали випічку, яку продавали і ми на спеціальності туризму проводили благодійні екскурсії – цим теж долучалися до збору», – каже студентка.

1 квітня викладач Роман Демедюк із волонтерами виїжджатиме автівкою до позиції військових на схід.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Оптиміст по життю, скрипаль в душі»: волиняни попрощались із загиблим Героєм Сергієм Бордеану
Наступна новина У Луцьку – аварія за участю двох автомобілей
Останні новини
Схожі новини