Вина Грузії: про кращі напої розповідає Alcomag

Вина Грузії: про кращі напої розповідає Alcomag

Грузія - країна з найдавнішими виноробними традиціями. За історичними даними, виробляти вина Грузії почали більше 8 тисячоліть тому. Крім того, з усіх 2 тисяч виноградних сортів, які використовуються у виноробстві, в Грузії росте цілих 525. З огляду на ці фактори, стає очевидно, що вино цієї країни неодмінно варто спробувати! Сьогодні ми розповімо про найвідоміші грузинські вина.

Кіндзмараулі

Візитна картка Кахетії. Напій виробляють з традиційного грузинського винограду Сапераві. Виходить напівсолодке червоне вино, яке привертає насиченим гранатовим кольором і оксамитовим ніжним смаком. Вперше про нього дізналися лише в 1942 році. Кіндзмараулі було удостоєно 3 золотих, 4 срібних і безлічі бронзових медалей на міжнародних виставках і конкурсах.

Цей напій чудово підійде до соковитого м’яса, запеченого на грилі.

Хванчкара

Хванчкару називають королевою грузинських напівсолодких вин. Винороби дуже пишаються цим напоєм, що володіє розвиненим ароматичним букетом, оксамитовим насиченим смаком, в якому переважають малинові відтінки. При створенні напою використовують сорти Муджуретулі і Александрулі, які виростають в західних регіонах країни.

Це вино неодноразово отримувало призові місця на міжнародній арені.

Мукузани

Заслужено вважається одним з фаворитів у категорії червоних сухих вин. Виготовляється з винограду Сапераві. Робити цей напій почали ще в кінці 19-го століття. Його відрізняє приємний гранатовий відтінок, м’який смак, яскравий фруктовий букет і ніжне післясмак з відтінками лісових ягід. Цікава особливість мукузані ще і в тому, що його протягом двох років витримують в дубових бочках.

Цинандалі

Його зараховують до елітних вин, належить до категорії білих сухих. Ще одна гордість виноробів Кахетії вперше була створена в 1886 році. Для вина використовувалася суміш Сортів Мцване і Ркацителі. Вино має приємний солом’яний відтінок, цікавий плодовий букет і витончений смак. На його рахунку 10 золотих і 9 срібних медалей міжнародного рівня.

Сапераві

Класичне червоне сухе вино, яке виробляють з однойменного виноградного сорту. Виробництво напою зосереджено в кахетинському регіоні. Він має яскравий відтінок гранат, незвичайний, але збалансований смак з вираженими танинами і розвиненим букетом. Проводять Сапераві з кінця 19-го століття.

Це вино чудово поєднується з місцевими жирними стравами.

На сайті https://alcomag.com.ua/ кожен зможе підібрати алкогольний напій на свій смак. Ми зібрали велику колекцію брендового та ексклюзивного алкоголю!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку легковик на «бляхах» розтрощив припарковані авто. ФОТО
Наступна новина Ковельчанці, яка кинула гранату в чоловіка, призначили психіатричну експертизу
Останні новини
Схожі новини