Вижив і продовжив боротьбу: історія волинського «кіборга» Сергія Марчука

Вижив і продовжив боротьбу: історія волинського «кіборга» Сергія Марчука

20 січня в Україні вшановують захисників Донецького аеропорту – «кіборгів», які стали символом нескореності, мужності та стійкості українців.

Істрію одного з них – людину надзвичайної сили волі та стійкої життєвої позиції –  Сергія Марчука розповіли в Рожищенській громаді

Сергій на псевдо Бронік родом з Ковеля, однак Рожище теж стало для чоловіка рідним, бо тут пустив коріння, знайшов друзів та однодумців.

З початком АТО на Сході, Сергій Марчук ухвалив рішення захищати цілісність державних кордонів України і у складі Добровольчого Українського Корпусу Правого Сектору вирушив на Донбас. За плечима навіть не мав строкової служби (щоправда, добре стріляв, бо певний час працював у тирі), але мав велике бажання захищати Україну.

Волинянин був серед тих щирих патріотів, які першими пішли відстоювати рідну землю, бачили смерть і інші жахи війни, пройшли не одну гарячу точку, але не зневірилися.

Сергій Марчук був коректувальником вогню, він підкорив одну з вишок Донецького аеропорту (висота якої приблизно як десятиповерховий будинок). Це людина надзвичайної витримки, щирий патріот своєї держави, який боровся не за визнання чи нагороди, а за покликом серця.

У 2015 році Броніка нагородили нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту». А от статус учасника АТО йому довелося відстоювати у суді. Та він ніколи не нарікав, не вимагав пошани чи пільг, бо мав незмінну життєву позицію - справжній чоловік має захищати свою Батьківщину.

У 2016-му році Сергій Марчук став учасником проєкту «Герої серед нас» і його фото серед 22-х світлин інших волинських захисників, які обороняли Донецький аеропорт, з'явилося на календарі «Волинські кіборги».

Згодом була мирна сторінка життя, буденні справи, закордонні заробітки. А з початком повномасштабного вторгнення російського агресора в Україну Сергій Марчук знову пішов на війну.

У вересні волинянина та відважного воїна 14 окремої механізованої бригади, яка вела бойові дії на Харківщині, написала харківська газета, а ще за успішно проведену операцію Бронік отримав відзнаку від командира частини.

«Для здійснення евакуації під щільним вогнем зі стрілецької зброї та артилерії, солдат Сергій Олександрович Марчук, отримавши осколкові поранення грудної клітки, прикривав відхід штурмової групи. Завдяки своїм професійним якостям та злагодженим діям зі своїм підрозділом, зумів прикрити вогнем РПГ та стрілецької зброї евакуацію поранених побратимів.

Солдат Сергій Олександрович Марчук неодноразово проявив себе у складних обставинах під час бойових дій. Вміло прогнозує бойові дії противника, проявляє розумну ініціативу та винахідливість під час вирішення поставлених завдань», - так описав нашого земляка журналіст харківського видання. І за цими рядками пізнаємо справжнього Броніка - мужнього патріота, який ризикуючи власним життям, рятує побратимів.

При звільненні Харківщини Сергій Марчук отримав кілька поранень, але швидко повертався у стрій, до побратимів. У грудні 2022-го вже на Луганському напрямку Бронік отримав серйозне поранення, яке призвело до ампутації нижньої кінцівки.

Нині «кіборг» лікується та чекає на протезування. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У Балаклії ми заїхали на мінне поле». Як волонтери з Рожища допомагають захисникам


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинян просять долучитися до збору на остаткування польових кухонь для військових. ВІДЕО
Наступна новина На Сході в лікарні помер військовий з Волині
Останні новини
Схожі новини