Владика Михаїл заспівав український гімн на Афоні. ФОТО

Владика Михаїл заспівав український гімн на Афоні. ФОТО
Владика Михаїл

Група прочан на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом побувала на Святій горі Афоні. 

Це перше богомілля (ходіння по святих місцях. – ред.) єпархіального архієрея на Афон після визнання автокефалії Православної Церкви України, – про це повідомляють у Волинській єпархії ПЦУ.

Паломники відвідали Священний Кінот (чернечий парламент) та близько десяти монастирів, де спілкувалися з ігуменами, монахами, звершували Богослужіння.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Горохівський район – лідер на Волині за кількістю переходів до ПЦУ

За словами владики, насельники афонських обителей висловлюють підтримку українській Церкві і впевнені, що після Томосу Вселенського Патріархату її визнання іншими помісними Церквами – лише питання церковної дипломатії та часу.

«Прочани молилися не тільки за себе чи рідних. Перед кожною святинею лунала молитва за Україну, за перемогу над російським агресором, за благоденство для нашої держави, аби Господь благословив успішні вибори її Президента. Завершуючи поїздку, богомольці подякували Богові за можливість тут побувати, розгорнули український прапор і виконали Державний гімн України», – йдеться у повідомленні.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Після служби у луцькому соборі митрополит Михаїл подарував жінкам квіти. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як виглядає Собор Паризької Богоматері після пожежі. ФОТО
Наступна новина Волиняни діляться у соцмережах світлинами на фоні Собору Паризької Богоматері. ФОТО
Останні новини
Схожі новини