Власників бізнесу штрафуватимуть за відсутність масок у відвідувачів. Депутати підтримали це

Власників бізнесу штрафуватимуть за відсутність масок у відвідувачів. Депутати підтримали це
Фото ілюстративне

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який передбачає штраф для власників бізнесу, установ та організацій за те, що їхні відвідувачі не носять захисні маски.

За законопроєкт №3890 проголосував 241 депутат, пише Громадське.

Штрафуватимуть за пропуск людей у громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час карантину без вдягнутих респіраторів, захисних масок, що закривають ніс та рот.

Отримати штраф власники бізнесу можуть і за бездіяльність: тобто якщо вони усно не попросили одягнути відвідувача маску, не відмовилися його обслуговувати та не викликали поліцію.

Розмір штрафу становить від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів громадян — тобто від 3 400 до 5 100 грн.

Штрафувати можуть посадовці державної санітарно-епідеміологічної служби, головні державні санітарні лікарі та їхні заступники.

Раніше депутати вже запровадили штраф за неносіння масок у громадських місцях.

Навіщо носити захисні маски?

Їх рекомендують вдягати в магазинах, аптеках, громадському транспорті, будівлях державних/недержавних установ. Також маски можна носити й на вулиці, якщо там є скупчення людей.

Маски не гарантують стовідсотковий захист від коронавірусу, але можуть зменшити ризик інфікуватися. Наприклад, мікробіологи з Гонконгу довели, що маска на 50% зменшує можливість підхопити коронавірус.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шкарлета затвердили міністром освіти і науки
Наступна новина У Луцьку просять облаштувати майданчик для вигулу собак. Петиція
Останні новини
Схожі новини