Шкарлета затвердили міністром освіти і науки

Шкарлета затвердили міністром освіти і науки

Верховна Рада затвердила Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки України. До цього він тимчасово виконував обов'язки очільника відомства. «За» проголосувало 226  нардепів.

Відповідне рішення ухвалила Рада під час засідання 17 грудня, повідомляє ТСН.

До слова, на посаді т. в. о. голови МОН Шкарлет працює від 25 червня 2020 року. Але за законопроєктом, його термін тимчасового перебування на посаді не може перевищувати трьох місяців. До слова, напередодні комітет з питань освіти Верховної Ради на засіданні не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти.

Подібна ситуація була і перед тимчасовим його призначенням. Влітку кандидатуру Шкарлета до Ради вніс прем'єр Денис Шмигаль. Але Рада раніше не підтримала призначення Шкарлета главою відомства, а науковці пікетували проти його кандидатури.

Також щодо Шкарлета лунали звинувачення у плагіаті. На закиди про під засідання профільного комітету вимагав офіційної експертизи. А наявність кількох елітних автівок і грошових заощаджень, щодо яких у депутатів виникли запитання, пояснив ректорською зарплатою.

«Я прийшов у 2010 році в державний виш з приватного, де працював 10 років, я абсолютно нормально працював і отримував від акціонерів пристойну заробітну плату, я нічого не ховав. Я жодної копійки не заробив ні хабарями, ні будь-якими іншими натяками», – стверджував Шкарлет.

«Я знаю. які є зарплати в приватних закладах вищої освіти, це не ті зарплати, які дозволяють купити дорогі автомобілі. Так, це трохи вище, аніж в державних, але не ті, що дозволяють купити машини за 40 тисяч доларів», – заперечила йому нардепка від фракції «Голос» Інна Совсун. Вона після засідання також заявила, що Шкарлет орієнтується лише у питаннях вищої освіти.

Згодом сам Сергій Шкарлет заявив, що проти нього розгорнули інформаційну війну із «пікетами, перфомансами та флешмобами на телебаченні». Він стверджував, що плагіату не допускав, джипа не купував і «корисних» реформ «загальмовувати» не збирався. За його словами, розміщені у Мережі матеріали щодо ймовірного плагіату в його наукових роботах – сфальсифіковані.

Втім у вересні 2020 року етичний комітет Нацагентства з питань забезпечення якості освіти знайшов плагіат в трьох роботах Сергія Шкарлета. Але сам посадовець заперечив це і заявив, що для більшої частини науковців питання щодо нібито плагіату в його роботі закрите.

«Щодо мого плагіату, ви знаєте, є два висновки професійних органів, професійних представників, які опубліковані на сайті, які абсолютно спростовують ті речі, що ви конкретно розганяєте в Мережі. Я абсолютно впевнений, що для більшої частини науковців України це питання вже давно закрите», – висловився Шкарлет. 

Біографія Сергія Шкарлета

Відомо, що Сергію Шкарлету 48 років. Родом він із Узбекистану. Але дитинство й юність минули у Чернігівській області. І від 2010 року він є ректором Чернігівського державного технологічного університету. Слід зауважити, що в області це найпрестижніший заклад освіти. На час призначення йому було 38 років і він став наймолодшим ректором в Україні. 

До цього Шкарлет протягом дев'яти років керував Чернігівським інститутом інформації, бізнесу і права - це приватний заклад. Там він спочатку став проректором із навчально-виховної роботи, а згодом і ректором. Зазначимо, після того, як він пішов до технологічного університету, його посаду обійняла дружина Тетяна Бобришева-Шкарлет. Після неї – її син Євгеній Бобришев

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рада призначила нового міністра аграрної політики
Наступна новина Власників бізнесу штрафуватимуть за відсутність масок у відвідувачів. Депутати підтримали це
Останні новини
Схожі новини