Водій, який на смерть збив дівчинку в Торчині, виїхав за кордон

Водій, який на смерть збив дівчинку в Торчині, виїхав за кордон

Водій автомобіля, який на смерть збив 6-річну дівчинку в Торчині, виїхав з сім'єю за кордон, проте поліція вже оголосила його у міжнародний розшук.

Про це пише ІА «Конкурент».

Нагадаємо, що мова йде про аварію, яка сталась ще на початку 2023 року. Вранці в середу, 25 січня, шестирічна дівчинка потрапила під колеса легковика. Вона переходила дорогу поза пішохідним переходом разом зі своєю сестрою. За словами бабусі, діти йшли до школи з дому, що знаходиться поруч місця аварії. Тоді старша сестричка травм не отримала, а молодша від удару вже була без свідомості.

За фактом наїзду слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення ПДР, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження. Водію мало б загрожувати позбавлення волі на від п'яти до 10 років.

Мама школярки Галина Кунц на своїх сторінках в соцмережах стверджує, що водієм легковика виявився мешканець Запоріжжя Євген Бабич.

«Ми були 15 днів в реанімації і 10 лютого Міла померла. Винуватець Євген Бабич із Запорізької області ні разу не приїхав до нас! Він є пресвітером і навіть нам слова «вибач» не сказав, а подзвонив після смерті дитини й сказав, що мені дуже пощастило, бо дитина в рай попала!», – зазначає жінка.

Нарікає пані Галина і на роботу правоохоронних органів. За її словами, 22 лютого слідчий Луцького РУП ГУНП на Волині Андрій Куць викликав її на допит і говорив, що водій не може бути винним в аварії.

«Старший слідчий Луцького РУП ГУНП у Волинській області капітан поліції Андрій Куць викликав мене до себе 22 лютого на допит і почав захищати винуватця. Говорив, що він помалу їхав і навпроти їхала поліція, що він не може бути винуватий. Пізніше він направив до мене соціальну службу, оскільки я мати одинока, вони перевіряли чи в мене є пилосос, праска і яка техніка, чи мала дитина одяг і так далі», – йдеться у дописі.

У червні Галина звернулась за допомогою до адвоката, проте, як зазначає вона у дописі, вже було пізно, бо слідчий не відкрив «кримінал» на водія, а написав, що той проходить у справі як свідок.

«В червні я звернулася до адвоката, щоб він мені допоміг, але це вже було пізно, бо на початку травня слідчий Андрій Куць не відкрив кримінальне провадження на винуватця, а написав, що той просто свідок. А той тим часом виїхав із сім’єю за кордон! Уже є висновки експерта про те, що водій мав час, щоб зреагувати», – пише жінка.

Речниця Головного управління Нацполіції Волині Ольга Бузулук у коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповіла, що в день автопригоди, за цим фактом внесли відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та провели невідкладні слідчі дії, а саме: огляд місця події, під час якого зафіксували дорожню обстановку, кінцеве розташування транспортного засобу та виявили сліди, допитали свідків та потерпілих, провели слідчий експеримент з метою деталізації обставин вчинення кримінального правопорушення.

Вже 7 лютого, за результатами слідчих дій, призначили інженерно-транспортну експертизу, яку проводили експерти Волинського НДЕКЦ. У травні правоохоронці отримали висновок цієї експертизи, відповідно до якого водій у цій дорожній ситуації «не мав технічної можливості уникнути наїзду на малолітнього пішохода». Проте під час першої перевірки не враховувались свідчення іншої дівчинки, адже матір спершу відмовилась надати дозвіл, аби дитина брала участь у слідчих діях, бо не хотіла її травмувати.

«Слідчим відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП у Волинській області вдалось переконати матір і наполягти на тому, щоб її донька таки була допитана. Завдяки принциповій позиції поліцейських це дало змогу провести додаткові допити та слідчі експерименти й усунути протиріччя в попередніх показаннях й деталізувати подію. У липні було отримано висновок, згідно з яким водій у даній дорожній ситуації таки мав технічну можливість уникнути наїзду на малолітнього пішохода. Тобто була підтверджена його винуватість», – зазначає пані Ольга.

Після цього правоохоронці вживали заходів з приводу належного виклику та повідомлення про підозру водієві, але, за словами речниці, він покинув територію України ще в травні і не з’являвся на процесуальні дії. 27 вересня водієві повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Також слідчі направили в суд клопотання, аби оголосити винуватця в міжнародний розшук та затримати і доставити в Україну. Сьогодні, 9 жовтня, це клопотання слідчий суддя задовольнив.

Адвокат пані Галини Валерій Бенещук розповів нам, що поліція відповідально віднеслась до розслідування цієї справи. За його словами, правоохоронці зробили усе можливе, що винний був покараний.

«Проводились усі експертизи, вони дуже відповідально до цього віднеслись. Розумієте, щоб звинуватити чоловіка, мають бути докази. Поліція неодноразово перевіряла покази однієї та другої сторони. До правоохоронців питань нема, єдине, що той чоловік виїхав, але це не від нас залежить. На тому етапі він був свідком, але щоб назвати його винним мали бути вагомі підстави», – каже адвокат.

Як тільки водія-винуватця знайдуть за кордоном, його доставлять у Волинську область та обиратимуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер боєць-доброволець Вячеслав Бакулін з Луцька
Наступна новина Друзі загиблого військового з Волині на власному весіллі збирали гроші для його побратимів
Останні новини
Схожі новини