Водія, який у Луцьку збив мотоцикліста, покарали штрафом

Водія, який у Луцьку збив мотоцикліста, покарали штрафом

Водій «ВАЗ 21150», який збив мотоцикліста на вулиці Львівській у Луцьку, отримав покарання у виді штрафу 3400 гривень, проте на підставі п. «в» ст.1 Закону України «Про амністію у 2016 році» суд звільнив його від покарання.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 4 квітня, – повідомляють Волинські новини

Як вдалося встановити суду, 9 червня 2017 року обвинувачений, керуючи технічно справним автомобілем марки «ВАЗ 21150», рухався другорядною дорогою на вулиці Потебні в напрямку вулиці Баранова з боку вулиці Гнідавської.

Виїжджаючи на перехресті нерівнозначних доріг, де головною є дорога на вулиці Львівській, водій «ВАЗ 21150» не врахував дорожню обстановку та, порушивши Правил дорожнього руху, виїхав на перехрестя нерівнозначних доріг вулиць Потебні-Львівська та не надав перевагу в русі водію мотоцикла «ViperZS 150-J» в крайній лівій смузі руху вулиці Львівської зі сторони вулиці Володимирської, внаслідок чого допустив зіткнення з останнім.

Внаслідок порушення правил безпеки дорожнього руху, водій мотоцикла отримав тілесні ушкодження у вигляді закритого внутрішнього-суглубового перелому зовнішньої кісточки лівої гомілки без зміщення.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, за ступенем тяжкості перелом відноситься до категорії середнього ступеню за ознакою тривалого розладу здоров’я, оскільки для його загоєння необхідний час більше 21 доби.

Зауважимо, що обвинувачений повністю визнав свою вину та неооспорював фактичних обставин злочину. До того ж потерпілий не мав претензій до обвинуваченого та просив суд суворо його не карати.

Відтак, суд визнав його винним та призначив покарання у виді штрафу у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 гривень без позбавлення права керувати транспортними засобами, проте на підставі п. «в» ст.1 Закону України «Про амністію у 2016 році» звільнив від призначеного покарання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина БудуйТіло. Перезавантаження: про програму схуднення, «важкі зони» і першу крепатуру
Наступна новина Автохамка на дорозі та автівка в Стиру: ТОП-3 за 12 квітня
Останні новини
Схожі новини