БудуйТіло. Перезавантаження: про програму схуднення, «важкі зони» і першу крепатуру

БудуйТіло. Перезавантаження: про програму схуднення, «важкі зони» і першу крепатуру

Попри Великодні свята – учасники проекту «БудуйТіло. Перезавантаження» продовжили тренування і дотримувались режиму харчування, прописаного тренером. Віталій Андрейчук дав чіткі вказівки щодо того, що можна їсти з пасхального столу, а що – категорично заборонено.

Однак, відзначу, що поглянувши на перші результати, які дали тренування та дотримання 5-и разового режиму порційного харчування, особливого бажання налягати на паску та «пальцем пхану ковбаску» не було.

«Не переживай, Віталік, я їв тільки шинку, яйця і кашку з салатиком...»

Тож великодній стіл як у мене, так і в Тараса Божидарніка обійшовся кількома свяченими яйцями, печеною бужениною, запеченою рибою, кашами і овочевими салатами на оливковій олії.

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: чи зможе тренер приборкати норовливих учасників

В свою чергу, Віталій Андрейчук продовжував в режимі онлайн слідкувати за правильним харчуванням своїх підопічних і кожні 2,5 - 3 години дбайливо допитувався, чи ми поїли і що саме)

Отакий погляд у нашого тренера на фразу «Ми не їли ковбаски…»

Попри усі спокуси Великоднього столу, початок другого тижня тренувань для нас не виявився важким, а, навпаки, поява легкого тонусу усіх м’язів свідчить про те, що ми почали звикати до навантажень. Саме про це ми і поговоримо у нинішньому випуску «БудуйТіло. Перезавантаження».

Отож -  програма схуднення та обсяг навантаження.

Проект «БудуйТіло. Перезавантаження» стартував 1 квітня і розрахований на 3 місяці. Щотижня обоє учасників – журналіст видання Перший Еля Коротинська та професор ЛНТУ Тарас Божидарнік будуть відвідувати 3 планових заняття у спортзалі MAXIMUS та дотримуватимуться режиму раціонального харчування.

В основу меню, яке Віталій Андрейчук прописав для кожного з учасників окремо, увійшли: крупи, м’ясо, риба, горіхи, нежирний кефір або йогорут, а також багато овочів і несолодкі фрукти.

А от щодо програми тренувань, то тренер зауважив, що потреби прописувати окремий комплекс вправ для кожного з учасників – немає. Адже основне завдання проекту – скинути вагу по всьому тілу, а не формувати атлетичні м’язи качанням окремих частин тіла.

Наша основна задача – скинути зайве

«У нас по плану – результат у кілограмах. Елін результат має бути – мінус 35 кілограмів, на Тарасовий – мінус  40. Ми не будемо нічого підкачувати, адже наша основна задача – скинути зайве. Під час неінтенсивного качання – відсоток жиру знижується, але набрякає м’яз і частина тіла виходять ще більшою і ще круглішою. Тому над цим ми не будемо наразі працювати. У нас виключно аеробні навантаження», - пояснює тренер Віталій Андрейчук.

«Мінус 40? Хм… Вміє заінтригувати» ;)

За словами тренера, в аеробні навантаження входять переважно вправи для підвищення тонусу м’язів, але на початках їх не будуть навантажувати на всі 100%.

Про «важкі зони» і не тільки...

«Часто люди хочуть зігнати зайві сантиметри на талії чи окремо в бедрах. Але на чому б ви не акцентували свою увагу - такого не буває. Локального жироспалювання не існує, адже тіло худне поступово по всій масі тіла. У 90% випадках – процес схуднення йде від п’яток до пояса, а у верхній частині тіла навпаки – з голови до пояса. Звісно у кожного є свої «важкі зони». У жінок це може бути важкий низ - ноги або попа, післяпологовий живіт…

«Це в мене попа – «важка зона»? Наївний) То наносучасна амортизаційна система!»

У чоловіків подекуди можна спостерігати ожиріння жіночого типу – груди, бедра, талія… Однак «зігнати» вагу в цих окремих ділянках одним видом вправ не можна, адже тіло буде скидати зайві сантиметри - рівномірно», - пояснює Віталій Андрейчук.

Локального жироспалювання не існує!

Так, враховуючи стан здоров’я і фізичний розвиток тіла кожного з учасників, тренер поставив єдиний «діагноз» – у кожного з учасників просто зайва вага, яку ми беремось побороти за 3 місяці. Основне завдання тренера  - підняти активність з 0 до 120%.  Адже чим активніше будуть працювати м’язи, тим вищий буде результат.

«Часом приходять і кажуть: «Мені отут трішки треба забрати на талії». У мене одна відповідь: якщо трішки забрати, то підіть відріжте і все. На це є пластична хірургія і ліпосакція. Адже здебільшого – є потреба худнути в комплексі. Скажу з досвіду, що там, де найбільше і найшвидше набираються зайві сантиметри – там найважче і скидається», - зауважує Віталій Андрейчук.

У такий спосіб Віталік збільшує нашу активність до 120%
Тренер з кийком змусить працювати найлінивіших

Комплексне схуднення всього тіла. 

Таким чином, нашу програму тренувань не будуть розділяти на окремі етапи. Ми працюватимемо комплексно, аби зайва вага рівномірно сходила з усього тіла.

Там, де найбільше і найшвидше набираються зайві сантиметри – там найважче і скидається.

«Ми поступово збільшуємо навантаження, кількість підходів і вагу снарядів, які використовуємо під час тренувань.  Якби проект був на рік – то ми б, наприклад, могли 5 місяців худнути, 2 місяці - легкі тренування, розслаблюємось трішки і тоді наступних 5 місяців – чистого тренування і дожимання. Натомість проект «БудуйТіло» продуманий для того, аби за 3 місяці – раз і ваги не стало.  Тому у нас немає періодизації тренувань – ми просто збільшуємо і збільшуємо навантаження, аби зникали зайві кілограми», - пояснює тренер.

Присідання з фітболом – це ти називаєш «збільшенням навантаження»?
Та тут легкі вправи, чого всі так бояться йти у спортзал)))

Підміна понять: крепатура чи спазмування м’язів?

Попри непоганий стан здоров’я, загальну фізичну міцність і високий больовий поріг - вже після третього тренування я відчула на собі легку «крепатуру». Зокрема, з’явилися больові відчуття і потягування внизу живота.

За словами Віталія Андрейчука, саме такими є наслідки від вагітності та операцій кесаревого розтину. Адже м’язи живота через шви і відсутність належних фізичних навантажень – майже атрофовані.

Крепатура – це вигадки лінивих.

Проте Віталік одразу розвіяв усі мої сумніви і нарікання про «можу/не можу, бо болить».  І попри біль – порадив просто забути про те, що таке крепатура.

«Ніякої крепатури не існує. Це все вигадки лінивих. Фактично крепатура, це – спазмування м’язів і зібрання у них молочної кислоти. Якщо у людей слабкі м’язи – вони в будь-якому випадку будуть крепатурити і спазмуватися від того, що вони працюють.

Хто жаліється на крепатуру? 20 разів вихід в планку!

Крепатура може бути в «качка», у тієї людини, яка качається, яка має хорошу м’язеву тканину, адже спортсмен навмисне наганяє багато крові і розтягує м’язеві волокна. Від цього й може виникати – крепатура. А в нашому випадку це не крепатура – ми просто заводимо м’язи у тонус. Біль - це тимчасове явище і ми від цього позбавляємось. Ми не шукаємо легких шляхів», - резюмує Віталій Андрейчук.

Вже відчуваєш, в яких частинах тіла «тануть» зайві кілограми й сантиметри.

Тарас Божидарнік переконує, що крепатури не з’являлось. Однак він зауважив, що вже відчуває покращення тонусу м’язів у всіх ділянках тіла.

«Спочатку думав, що буде крепатура, але зараз розумію, що тонус і легке відчуття болю у деяких м’язах то навіть здорово, бо ти вже відчуваєш, в яких частинах тіла «тануть» зайві кілограми й сантиметри. Я і не очікував, але в мене після тренувань значно покращився сон. Крайнє тренування було більш напруженим, але це ще більше додає снаги, бо я дуже сподіваюсь на хороший результат», - розповідає Тарас Божидарнік.

Завжди на позитиві

Комплекс вправ

Тож цього разу Віталій Андрейчук показав нам кілька нових вправ і збільшив кількість підходів. Так, тренування розпочалось з 15-хвилинної пробіжки на біговій доріжці і 5-ти видів вправ.

1. Присідання з фітболом - 15 разів;

2. Вихід в «планку» - 15 разів;

3. Вихід на колесо з присяду – 15 разів;

4. Протяжка в TRX – 15 разів;

5. Стрибки з хлопком над головою – 15 разів.

Попри виснаження, ми разом з Тарасом пройшли усі 5 «кіл пекла» - виконали вправи у 5 підходів.

Віталік показує, як правильно робиться протяжка в TRX
Присідання з фітболом і вихід в планку
Професор Божидарнік ще й не таке вміє :)
А от мені ще треба вчитись – амортизаційна система переважує ;)
Тарас виконує вихід на колесо з присяду так, наче тільки тим і займається щодня
А я просто люблю великі шини і машини )
Віталік показує, як правильно виконувати протяжку в TRX

Під пильним наглядом тренера

Завершилось тренування знову ж таки кардіонавантаженнями на біговій доріжці. Тарас Божидарнік відпрацював швидкою ходьбою 40 хвилин, а от мені довелось бігти цілих 50. Загалом тренування затягнулось на півтори години. І так тричі на тиждень)

Ця штука (бігова доріжка) мене часом не слухається. А от Віталіка – слухаються всі)

Тарасу – всього 40 хвилин роботи на біговій доріжці
А мені – аж 50 хвилин...
Вони, певно, змовились проти мене )

БудуйТіло – правильно харчуйся!

Старт нового сезону проекту «БудуйТіло. Перезавантаження» викликав неабиякий інтерес у громадськості. Зокрема, з’явилось кілька десятків бажаючих взяти участь. Саме для тих, хто має велике бажання схуднути і долучитись до проекту «БудуйТіло», ми передбачили можливість онлайн тренувань.

«Це паралельний проект, тож кожен бажаючий може взяти участь у ньому в режимі онлайн. Участь не безкоштовна, проте досить символічна і залежатиме від того, хто й на скільки місяців готовий підписатись. Я б назвав цей субпроект символічно - «БудуйТіло – правильно харчуйся». Під кожного окремого учасника буде розроблено режим і раціон харчування. Щодня в онлайн режимі учасники будуть звітувати про те, що їли, пили – я встановлюю чіткий контроль за харчуванням. Також я вимагатиму щоденний звіт про вагу. На мою думку, правильне харчування – це запорука здорового тіла. Тому, БудуйТіло – правильно харчуйся!», - наголошує Віталій Андрейчук.

Селфі – на спогад про хороше тренування

Разом з тим тренер пропише рекомендації з навантаження, фізичних вправ і додаткового кардіонавантаження.  Результати учасників паралельного онлайн проекту «БудуйТіло» ми теж згодом оприлюднимо.  

Отож – худніть разом з нами!

Отак завершується кожне наше тренування
Тарас: «Щоб я ганяв такого м’ячика...»
«Та ну його…»
Віталік: «Значить будуть віджимання...»
Тарас: «Та ладно, працюю я, працю-ю!»
Тарас хотів прилягти, але...
Віталік: «Це - каремат. На ньому займаються спортом, а не сплять»
Важко втриматись, але Тарас старається)
Віталік: «Еля, ти теж халтуриш?»
Еля: «Я лише на 2 хвилиники приляжу»
Тільки надумала перепочити – Віталік загнав стрибати на колесо

А потім на TRX

Тарасу теж довелось стрибати на колесо

«Дикі танці» з TRX
Поставлю вдома собі такий… 
«А в мене завтра знову 5 лекцій...»
Віталік: «Ви як сонні мухи»
Еля: «Я не муха, я бджілка. Бач, у мене навіть футболка в смужку»
Віталік не витримав цих теревень і загнав нас обох на протяжку в TRX
Спина майбутнього Аполлона

Думала, що заховалась від тренера
Але він мене «засік» і загнав майже на годину на бігову доріжку
Тим часом Тарас впевнено долав свої кілометри і думав про завтрашні лекції

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)

Передрук заборонений.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чим дивував лучан найшвидший піаніст світу Любомир Мельник. ФОТОРЕПОРТАЖ
Наступна новина Водія, який у Луцьку збив мотоцикліста, покарали штрафом
Останні новини
Схожі новини