Волинь долучиться до глобальної ініціативи з озеленення. Закликають усіх приєднуватись

Волинь долучиться до глобальної ініціативи з озеленення. Закликають усіх приєднуватись

Волинь підписала меморандум щодо співпраці у рамках глобальної ініціативи з озеленення. Виявили ініціативу долучитися до кампанії уже декілька країн світу. Ця акція не одноразова – різноманітні заходи триматимуть упродовж року.

Подія відбулася у Волинській ОДА у п'ятницю, 13 березня, пише «ВолиньPost».

Засновник і президент найбільшого українського бізнес-клубу CEO Club Сергій Гайдайчук розповів, що через стрімкі зміни клімату виникла ідея висадити мільйон дерев на території країни в один день, однак поки карантин через вірус вніс певні корективи у плани.

За словами бізнесмена, ініціатива виникла, аби об'єднати людей, змінити свідомість людства щодо ставлення до планети.

«Залучивши десятки тисяч, а потім мільйони людей, ми змінимо свідомість. Адже людина, яка висадить дерево, не буде його нищити», - відзначив він.

Голова обласної ради Ірина Вахович нагадала, що саме зміни клімату найбільше впливають на обміління перлини краю – Шацьких озер.

«Планета потребує лікування. Так склалося, що Україна має серйозні наслідки від антропогенного впливу задля покращення економіки, хоч від цього й не отримала великого ефекту для зростання добробуту. Ми маємо і проблему Чорнобильської зони», - сказала вона. Тож Ірина Вахович висловила сподівання, що подібна ініціатива з озеленення значно покращить ситуацію в області, а це, своєю чергою, вплине на екологічну ситуацію в країні та світі.

Заступник очільника ВОУЛМГ Руслан Войцеховський додав, що лісівники готові долучитися до акції, надати посадкові матеріали для кампанії.

«Приємно, що на Волині будуть не тільки зелені ліси, а й зелені населені пункти», - наголосив він.

Депутатка міської ради Юлія Вусенко закликала долучатися до ініціативи з озеленення волинян усіх професій та категорій: «Звичайно, два тижні випадають для масових акцій, але, надіюсь, що результат, який ми побачимо через рік, нас приємно здивує».

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Перший» вручив відзнаки героям січня Людмилі та Михайлові Висоцьким
Наступна новина У трьох селах під Луцьком дезінфікуватимуть водопроводи. Просять жителів не пити сиру воду
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні