Волинь готова до коронавірусу. Ризик виявлення в області - мінімальний, - медики

Волинь готова до коронавірусу. Ризик виявлення в області - мінімальний, - медики

У разі загрози виникнення захворюваності на коронавірус медперсонал Волинської області, зокрема міст Луцька і Ковеля, забезпечений необхідним інвентарем. Пацієнтів може приймати обласна інфекційна лікарня. Однак директори закладів запевняють, що ризик виявлення коронавірусу в області – мінімальний.

Про це йшлося 3 лютого під час брифінгу в приміщенні управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації. Зустріч організували у зв’язку з оголошенням ВООЗ надзвичайної ситуації міжнародного значення щодо поширення нового коронавірусу у світі та зростанням захворюваності на грип і ГРВІ, пише ІА «Волинські Новини».

Як розповів директор КП «Волинська обласна інфекційна лікарня» Руслан Морочковський, після капітального ремонту медичного закладу, зокрема облаштування нової вентиляції, лікарня має можливість госпіталізувати осіб із підозрою на коронавірус.

«У нас є чотири бокси», – сказав він і додав, що медперсонал у разі потреби має все необхідне: респіратори, одноразові халати, протичумні костюми тощо.

Окрім того, нагадали, що на рівні держави було створено штаб для моніторингу ситуації, а всіх пасажирів, котрі прилітають із країн, де виявлено випадки захворюваності на новий вірус, перевіряють відразу в аеропортах.

Т. в. о. директора КП «Волинський обласний центр громадського здоров’я» Волинської обласної ради Сергій Новосад запевнив, що медперсонал області ознайомлений із ситуацією і знає, як діяти у випадку загрози.

Він зазначив, що вакцини проти коронавірусу поки не розроблено, тому до основних заходів профілактики відносять дотримання гігієни, миття рук із милом, використання антисептику, обробку овочів, фруктів тощо.

Також волинян закликають не контактувати з хворими, зокрема на грип і ГРВІ, та не відвідувати місць масового скупчення людей.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Епідемпороги перевищені в 11 районах, – медики про ситуацію із грипом та ГРВІ на Волині
Наступна новина У Луцьку закрилася скандальна кав’ярня «Rest Or Run»
Останні новини
Схожі новини