Волинь не приваблює молодих лікарів

Волинь не приваблює молодих лікарів
фото ілюстративне, джерело: Дніпроград

У закладах охорони здоров’я Волинської області спостерігають тенденцію відтоку молодих спеціалістів.

Про це стало відомо у четвер, 16 серпня, під час засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, – пише «Волинська правда». 

Заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Валерій Руцький, під час свого виступу зазначив, що в області є 44 ФАПи, які не укомплектовані жодним медичним працівником. Також 10 із 140 амбулаторій підлягають першочерговому укомплектуванню.

«Спостерігається тенденція у відтоці молодих спеціалістів, які масово звільняються за власним бажанням. Така сама тенденція спостерігається і з молодшим медичним персоналом. Це спричинено низькою заробітною платою. Для початкового лікаря мінімальна зарплата – 3200 гривень. Тому лікарі їдуть закордон і шукають інші джерела прибутку. В нас є три медколеджі, але кожного року конкурс зменшується. Це дуже проблемне та болюче питання», – зазначив заступник головного медика області. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Одна жінка серед 75 чоловіків: як десантниця з Черкащини потрапила до Луцька
Наступна новина «Океан Ельзи» презентували новий синґл
Останні новини
Схожі новини