Волинь серед лідерів із заліснення

Волинь серед лідерів із заліснення

Відбулося засідання колегії відомства під головуванням заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимира Бондаря.

Про це повідомляє прес-служба Держлісагентства, пише Район.Шацьк.

Відтворення лісів у 2017 році проведено на площі 53,8 тис. га, що становить 107,3% до завдання, в тому числі висівання і садіння лісу – 34,8 тис. га (110% до завдання), з яких 1,7 тис. га лісорозведення (95,2% до завдання), та 19 тис. га природного поновлення або 36,5% від обсягу відтворення лісів. Незначний обсяг лісорозведення і його невиконання обумовлений відсутністю державного фінансування протягом останніх двох років.

Отож, основним питанням для розгляду були результати лісокультурного виробництва у 2017 році та завдання на 2018 рік.

Начальник Управління лісового господарства та відтворення лісів Володимир Романовський повідомив, що відтворення лісів у 2017 році проведено на площі 53,8 тис. га, що становить 107,3% до завдання, в тому числі висівання і садіння лісу – 34,8 тис. га (110% до завдання), з яких 1,7 тис. га лісорозведення (95,2% до завдання), та 19 тис. га природного поновлення або 36,5% від обсягу відтворення лісів. Незначний обсяг лісорозведення і його невиконання обумовлений відсутністю державного фінансування протягом останніх двох років.

Також він зазначив, що досягнуто необхідного рівня збереженості 1-3-х річних лісових культур, створених шляхом відновлення лісів (на зрубах) і лісорозведення. Дуже добрих показників приживлюваності лісових культур досягли державні підприємства обласних управлінь лісового та мисливського господарства Полісся, Лісостепу і Карпат та державні підприємства Кіровоградського обласного управління.

Володимир Романовський звернув увагу на те, що за даними осінньої інвентаризації у звітному році в лісовому фонді переведено у вкриті лісовою рослинністю землі 50,7 тис. га лісових культур, в тому числі 25,7 тис. га або 50,7% створених шляхом садіння лісових культур на зрубах, з них 21,5 тис. га або 84% лісові культури 1-2 класу якості, 10,6 тис. га – лісорозведення, з них 6,9 тис. га або 65% лісові культури 1-2 класу якості, 14,4 тис. га – на ділянках з природним поновленням, з них 11,2 тис. га або 78% лісонасадження 1-2 класу якості.

Найбільше переведено у вкриті лісовою рослинністю землі лісових культур на зрубах, при лісорозведенні і природного поновлення 1 і 2 класу якості з показником більше 80% на державних підприємствах Волинського, Чернігівського, Вінницького, Київського, Сумського, Кіровоградського обласних управлінь.

«У 2017 році підприємства Держлісагентства заготовили 721,6 тонни лісового насіння, в тому числі 264,4 тонни або 36,6% заготовлено на об’єктах постійної лісонасінної бази, з яких 4,8 тонни або 28% насіння хвойних порід», – повідомив він.

Для забезпечення лісокультурних робіт у 2018 році в лісових розсадниках вирощено 285,6 млн шт. стандартного садивного матеріалу. Забезпеченість садивним матеріалом становить 111%.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку облаштували три пункти обігріву
Наступна новина У Луцьку чоловік намагався вкрасти сковорідки та кастрюлі. ФОТО
Останні новини
Схожі новини