Волинь – серед лідерів порушень з відключень електроенергії

Волинь – серед лідерів порушень з відключень електроенергії

У Києві під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля 20 грудня відбулася нарада за участю членів Антикризового енергетичного штабу щодо сталої роботи енергетичних об’єктів.

Учасники обговорили питання проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 років в умовах масованих обстрілів росією об’єктів критичної інфраструктури, стан відновлення генеруючого обладнання, пошкодженого внаслідок агресії рф, а також забезпечення збалансованої роботи ринку електричної енергії та фінансової стабільності його ключових учасників під час проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, інформує Урядовий портал. 

«Уряд у тісній координації з Міністерством закордонних справ активно співпрацює з понад 30 країнами світу щодо постачання в Україну обладнання, яке необхідне для ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури. Докладаємо всіх зусиль, щоб не лише закривати поточні потреби, але й створити достатній резерв, який допоможе нашим енергетикам ще більш оперативно відновлювати об’єкти після обстрілів», — наголосив Прем’єр-міністр.

Окремо учасники наради приділили увагу питанню забезпечення справедливої і рівномірної черговості розподілу використання доступної потужності та електроенергії між споживачами під час застосування заходів із примусового обмеження споживання електроенергії.

Як поінформував Міністр енергетики Герман Галущенко, на виконання завдання Прем’єр-міністра спільно з Державною інспекцією з енергетичного нагляду, НКРЕКП та правоохоронними органами були проведені позапланові перевірки операторів системи розподілу (ОСР) у кожній області.

Голова Держенергонагляду Руслан Слободян доповів, що за підсумками першого етапу перевірок зафіксовано 193 порушення вимог нормативно-правових актів у галузі електроенергетики. Найпоширеніші з них:

•    порушення тривалості перерв між графіками відключення споживачів від електроенергії;

•    застосування стабілізаційних графіків, непередбачених чинним законодавством;

•    відсутність у графіках планових відключень об’єктів, що не входять до переліку критичної інфраструктури;

•    недотримання тривалості відключення;

•    відсутність погодженого з органами місцевого самоврядування списку підприємств, які входять до переліку критичної інфраструктури.

За інформацією Держенергонагляду, лідерами щодо виявлених порушень є ПрАТ «Волиньобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі», АТ «Полтаваобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», ВАТ «Тернопільобленерго» та ВАТ «Чернігівобленерго». Найменше порушень зафіксовано в АТ «Прикарпаттяобленерго», АТ «Харківобленерго» та ПрАТ «Кіровоградобленерго».

Як повідомили в Державній інспекції з енергетичного нагляду, на операторів системи розподілу складені відповідні акти щодо порушень. Порушення мають бути усунені до 31 грудня. У разі невиконання приписів будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства.

Читайте також: Луцькі депутати просять Зеленського накласти вето на зміни до закону про містобудування


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В «Ягодині» та «Устилузі» – скупчення транспорту
Наступна новина На Волині військовий отримав ключі від квартири
Останні новини
Схожі новини