Волинь – серед областей, де найбільше будинків площею понад 200 квадратів

Волинь – серед областей, де найбільше будинків площею понад 200 квадратів

Волинь, а також Івано-Франківська і Тернопільська області посідають перші місця за кількістю будинків площею понад 200 квадратних метрів. Ідеться про регіони, де найменші розміри доходів населення і найбільше отримувачів субсидій.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

«У нас сьогодні створено Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій, на базі якого ми здійснюємо певний аналіз інформації. Коли ми проаналізували її у регіональному розрізі, то побачили, що на перших місцях за кількістю будинків площею понад 200 метрів ідуть не міста-мільйонники Київ, Дніпропетровськ, Харків чи Одеса, а Івано-Франківська, Волинська, Тернопільська області. При цьому для даних областей характерні найнижчі розміри доходів і найвищий контингент отримувачів субсидій», – сказав Музиченко.

За його словами, це свідчить про те, що в цих регіонах особливо актуальне питання неформальної зайнятості населення і неформальних доходів, та ще й держава надає громадянам підтримку за рахунок коштів держбюджету, тобто платників податків.

Він зазначив, що у цьому випадку держава програє двічі, а можливо, навіть тричі. Передусім через відсутність наповнення державного бюджету страждає все населення – внаслідок цього хтось недоотримує медичну послугу, хтось - нормальну дорогу.

З іншого боку, такі громадяни мало того що не сплачують державі податків, ще й звертаються, щоб отримати те, що сплатили інші. Окрім того, через те, що громадяни їдуть на заробітки за кордон, держава втрачає і в робочій силі.

«Тому, беручи до уваги всі ці аспекти, ми й говоримо, що програми соціальної підтримки мають змінюватися відповідно до умов, в яких перебуває держава. І на сьогодні один із основних викликів, на який ми маємо надати відповідь, – це стимулювання офіційної зайнятості в Україні», – акцентував гендиректор Директорату сім'ї та соціальної підтримки населення.

Фото ілюстративне. Джерело – Domik.ua.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині через кір не можуть відкрити пришкільні табори
Наступна новина Перший молитовний сніданок у Луцьку. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини