Волинь відвідав відомий французький кінорежисер

Волинь відвідав відомий французький кінорежисер

У Ковель приїхав лауреат премії «Оскар», амбасадор United24, кінорежисер Мішель Азанавічус.

Як повідомляє Ковель Медіа, бабуся Мішеля Азанавічуса – родом з Ковеля, про що він сам розповідав цього року у День вишиванки, коли показав свою вишиту сорочку.

До Ковеля Мішель Азанавічус приїхав разом з представниками United24 і телеканалу «1+1».

Майже сто років тому бабуся Мішеля Азанавічуса Лея прийшла на вокзал рідного Ковеля, щоб сісти на потяг і поїхати шукати кращої долі. Згодом вона опиниться у Франції, проживе довге життя у Парижі й ніколи більше не повернеться в місто, де виросла. Але сюди повернеться її онук. Щоб відшукати своє коріння і пройтися тими вулицями, якими колись ходила вона.

Як інформує ТСН, режисеру не вдалося знайти будинок, де мешкала його бабуся (вона народилася у Ковелі в 1910 році). Але він відвідав школу, де найімовірніше вона навчалася. Також побував у ковельській публічній бібліотеці та на залізничному вокзалі.

Режисер та актор Мішель Азанавічус всесвітньо відомим став завдяки фільму «Артист». Ця стрічка отримала 5 «Оскарів», зокрема, як найкращий фільм та за режисерську роботу. Зараз Мішель Азанавічус – амбасадор ініціативи United24. І уже втретє приїздить до України. Побував у зруйнованих росіянами містах Київщини. Також передав 125 тисяч євро на відбудову Ізюмської лікарні. На Волинь обіцяє приїхати ще, досліджувати своє коріння.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанин, який втратив ноги на війні, збирає гроші на протези
Наступна новина Прийшов у військкомат в довгому білому пуховику: історія бійця 100-ї бригади на псевдо «Умка»
Останні новини
Схожі новини