Волиньрада підтримує вимоги виробників технічних культур щодо податків

Волиньрада підтримує вимоги виробників технічних культур щодо податків

Депутати Волинської обласної ради, керівники агроформувань, голови фермерських господарств занепокоєні змінами до Податкового кодексу, які скасовують з 1 березня 2018 року сплату та компенсацію ПДВ під час експорту сої, ріпаку та насіння соняшнику. При цьому експортне ПДВ продовжуватимуть компенсувати експортерам соняшникової олії.

У попередні роки були аналогічні ситуації щодо компенсації ПДВ при експорті зерна, через що ціни на зернові на внутрішньому ринку «просіли» на 10 відсотків – це мільярди недоотриманої вигоди агровиробниками. Лише після цього компенсацію експортного ПДВ на зернові відновлено.

Ситуація повториться, адже трейдери знизять закупівельні ціни внутрішнього ринку на ріпак, сою та соняшник на розмір некомпенсованого ПДВ, через таке «просідання» закупівельних цін агровиробники знову втрачатимуть мільярди фінансових ресурсів. Такі випадки не сприяють  довгостроковому інвестуванню в галузь АПК. Проблемою є внесення дуже важливих змін до Податкового кодексу та інших законодавчих ініціатив на сесійному розгляді «з голосу».

Вважаємо, що такі новації логічно спричинюють масові акції протесту з боку агровиробників, які забезпечують внутрішній ринок продовольством, армію – продуктами харчування, створюють робочі місця, забезпечуючи достойні виплати із заробітної плати, чим самим зберігають село, його культурні і духовні традиції. Відшкодування ПДВ при експорті зернових та олійних культур і квазі-акумуляція ПДВ були запроваджені, щоб компенсувати аграріям втрату спеціального режиму оподаткування ПДВ, який був скасований на вимогу Міжнародного валютного фонду.

Враховуючи вищевикладене, вимагаємо термінового скасування норми Податкового кодексу, яка є згубною для виробників соняшнику, ріпаку та сої.

                  

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вигідна пропозиція від БК «Інвестор»: дворівнева 4-кімнатна квартира всього за 39 900 доларів
Наступна новина Нові правила подачі документів на Шенген візу з 1 січня 2018 року
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні