Волинська область у списку найбільш недотестованих по COVID-19

Волинська область у списку найбільш недотестованих по COVID-19
Фото ілюстративне

На Карті медичного забезпечення від YouControl з'явилася аналітика по ПЦР-тестам, які проводяться в Україні.

На запит фахівців дані опублікував Національний центр громадського здоров'я. Станом на 1 липня найбільш недотестованими є Волинська, Рівненська, Львівська та Харківська області, пише ІА «Конкурент».

Доки карантинні обмеження то скасовують, то відновлюють, випадки захворюваності на Covid-19 продовжуються і у деяких областях спостерігається їх ріст. Поглянувши на нову вкладку “Темпи росту” на Карті медичного забезпечення від YouControl, можна помітити, що станом на 1 липня з'явилося 474 нових випадки по Україні. І за останню добу на 227 випадки менше, ніж за попередню. Графіки із згладженими показниками темпів, що показують середнє значення за тиждень, демонструють, що темпи зараження падають починаючи з 26 червня. Тим не менш, за добу відбувся приріст захворівших у восьми областях (від 1 до 75 осіб).

Перейшовши до вкладки “Звіт”, можна побачити, що за 1 липня захворіло 18 лікарів, що на 36 осіб менше, ніж за попередній день. 

Важкохворих пацієнтів переводять на ліжка інтенсивної терапії. Наразі ними зайнято 2297 місць та за добу їх кількість зменшилась на 68. 

Для розуміння, чи статистика захворюваності відповідає дійсності, потрібно враховувати, чи достатня кількість людей проходить тестування. Якщо частка позитивних тестів складає понад 10%, це означає, що населення недотестоване. А значить, захворюваність по факту може бути вищою за офіційні показники. Команда YouControl звернулась в МОЗ з проханням відкрити дані, котрі подають лабораторні центри. Завдяки цьому на Карті медичного забезпечення у розділі “Захворюваність” з'явився відповідний розділ (“Тестування”). Станом на 1 липня недотестованість проявилась у семи областях та столиці:

  • Волинська ‒ частка позитивних тестів склала 29,33%
  • Рівненська ‒ 14,48%
  • Львівська ‒ 13,71%
  • Харківська ‒ 13,69%
  • м. Київ ‒ 11,28%
  • Чернівецька ‒ 10,85%
  • Сумська ‒ 10,64%
  • Івано-Франківська ‒ 10,59%

Окремо подається інформація про Центр громадського здоров'я, що знаходиться в Києві. Частка позитивних тестів на Covid-19 протестованих в ньому склала 15,98%. 

Причин “недотестованості” може бути декілька: або в області мало самих препаратів для тестування, або низька пропускна здатність лабораторій, або ж ситуація по захворюваності критична. 

Варто зауважити, що європейські спеціалісти орієнтуються на число позитивних результатів у розрахунку на 100 тис. населення. Коли таких осіб не більше 20, то можливий перегляд відкриття кордонів. 

Нагадаємо, під час карантину команда YouControl створила Карту медичного забезпечення для аналізу та прогнозування медичного забезпечення у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) та розробила прогноз захворюваності.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина МОЗ готується розгортати лікарні другої та третьої хвилі на Волині, Закарпатті та Рівненщині
Наступна новина Волинські рятувальники приїхали з Прикарпаття, де допомагали подолати наслідки паводка
Останні новини
Схожі новини