МОЗ готується розгортати лікарні другої та третьої хвилі на Волині, Закарпатті та Рівненщині

МОЗ готується розгортати лікарні другої та третьої хвилі на Волині, Закарпатті та Рівненщині

Міністерство охорони здоров'я почало розгортання або підготовку до розгортання лікарень другої та третьої хвилі у Закарпатській, Волинській та Рівненській областях.

Як повідомив на брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов це роблять у зв'язку з суттєвим зростанням кількості хворих на коронавірусну хворобу та кількості шпиталізованих, пише Суспільне.

Відповідаючи на запитання, чому у Києві та Львові хворі на COVID-19 лежать навіть у коридорах, міністр повідомив, що у столиці та на Львівщині заповненість ліжок становить 41-44%. У Києві лікарні першої хвилі були розраховані на майже 750 хворих, на Львівщині – на 1,5 тисячі хворих.

Читати також: На Волині хворих на коронавірус уже поміщають у лікарні другої хвилі, – Ляшко

"Це питання до місцевої влади, яка є власником лікувальних закладів, щодо маршрутизації цих пацієнтів в інші лікарні, які визначені під лікування хворих на коронавірусну хворобу", - сказав він.

Також у МОЗ додали, що на початок квітня тестування методом ПЛР проводили лише три лабораторії, по 200-300 тестів на добу. Нині ж в Україні нараховується 69 лабораторій, а кількість тестувань збільшилася до 12-14 тисяч на добу.

Нагадаємо, на Волині за добу зафіксували 92 нових хворих на коронавірус.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У львівській лікарні, яку очолює волинянин, вперше пересадили серце. Відео
Наступна новина Волинська область у списку найбільш недотестованих по COVID-19
Останні новини
Схожі новини